Lovitură pentru PSD-ALDE. Augustin Lazăr a atacat în instanță procedura de revocare

 
Augustin Lazar
Augustin Lazar

Augustin Lazăr a atacat în instanță procedura de revocare declanșată de ministrul justiției, Tudorel Toader. Mai mult, Inspecția Judiciară a dat verdictul: activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost una eficientă.Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, vineri, la Curtea de Apel Alba o cerere de susupendare a procedurii de revocare declanșată de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Tot astăzi, Augustin Lazăr a depus la ministerul justiției o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de revocare al ministrului Tudorel Toader.

Lazăr, replică pentru Toader, după acuzația că a făcut angajări preferențiale la Parchetul General

Biroul de informare şi relaţii publice, raportat la susţinerile ministrului justiţiei privind desfășurarea activității la P.Î.C.C.J. de către trei doamne procuror care au efectuat anterior, în calitate de inspectori judiciari, un control al activității P.Î.C.C.J. , este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În perioada 4 - 29 septembrie 2017, Inspecția Judiciară a efectuat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un control privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente, precum și respectarea normelor procedurale și regulamentare de către procurorii și personalul auxiliar de specialitate.

Echipa de control a fost formată dintr-un nunăr de 7 inspectori. 
Prin Hotărârea nr. 716 din 21 noiembrie 2017, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la lucrările căreia participă cu drept de vot și ministrul justiției, cu unanimitate, a aprobat raportul Inspecției Judiciare care a concluzionat că ,,activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost una eficientă".

Din echipa de inspectori, ulterior încetării calității de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror și-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Una dintre acestea a fost numită printr-o hotărâre a Secției pentru procurori într-o funcție de conducere iar, cea de a doua, la data afirmațiilor ministrului justiției, nu mai activa în cadrul P.Î.C.C.J.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?