Audiere de ultimă oră în Dosarul Caracal. Cine trebuie să dea explicații!

 

Medicii legişti care s-au ocupat de cazul Caracal au fost chemaţi la audieri la IGPR. Ei trebuie să dea explicaţii despre probele ADN din butoi şi din lizieră.

Parchetul General a deschis, în urma unei sesizări depuse de Alexandru Cumpănaşu, un dosar penal in rem privind modul în care specialiștii INML au analizat oasele găsite de anchetatori în cazul Caracal.

În cauză sunt cercetate infracțiunile de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu, a scris stiripesurse.

"Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariţia minorei Alexandra Măceşanu. Urmărirea penală a fost începută in rem pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 din Codul penal şi abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 din Codul penal", a transmis Parchetul General.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Legile fizicii
14 Oct 12:40
Mare nedumerire: cum de s-au gasit dintii , oase mici din corp, calcinate pe alocuri asa incat s-a putut extrage ADN.......dar oasele mari ale corpului ...femur,stern etc......s-au calcinat foarte tare asa incat nu s-a mai gasit nimic din ele.....DACA AR FI FOST ARSE IN ACELASI LOC, LA ACEEASI TEMPERATURA IN MOD NORMAL OASELE MICI AR FI TREBUIT SA SE CALCINEZE SI CELE MARI SA FIE CU PORTIUNI IN INTERIOR MAI PUTIN CALCINATE....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?