Au început şpăgile electorale: ulei, zahăr, fasole, orez şi salam, la pungă galbenă

 
Foto: catavencu.ro
Foto: catavencu.ro
Comuna Mogoşoaia. 5500 de locuitori. Primar liberal. Marţi, pe-nserat. La poarta prietenului meu bate o tanti, la vreo 40 de ani. Tocmai s-a dat jos dintr-o maşină. Una mare, izotermă. Lângă ea, alţi cîţiva inşi pe post de ajutoare. "Suntem de la domnu’ primar şi v-am adus o mică atenţie în vremuri de criză". Şi întinde o pungă. Una galbenă, pe care scrie "Fundaţia Paul Precup". "Bună seara!". Apoi pleacă.

Cu gândul la prietenul lui jurnalist, amicul meu deschide plasa şi scoate pe rând un salam uscat, de vară, o sticlă cu ulei de floarea-soarelui, o pungă cu orez cu bob rotund, una cu fasole albă şi încă una cu zahăr.

În cele din urmă, le face o fotografie şi mă anunţă, cu entuziasm, că au început şpăgile electorale!

Cine este Paul Precup şi ce treabă are el cu mita electorală, poate vă întrebaţi. Paul Precup este primarul comunei Mogoşoaia. Este milionar şi este de la PNL. E un tip căruia îi plac manelele şi artificiile în perioada campaniilor electorale.

Întrebat despre rostul pungilor cu alimente împărţite, marţi, la toţi locuitorii din Mogoşoaia, primarul Paul Precup ne-a declarat: "Noi oferim de câteva ori pe an atenţii de genul ăsta, cu diverse ocazii. Nu are legătură cu campania electorală. Sunt unii care o văd aşa, ca pe o mită electorală, dar ei sunt rău intenţionaţi. Sunt alţii care o văd ca pe un simplu ajutor. Cu recesiunea asta, orice ajutor e binevenit. Am oferit şi o să mai oferim".

Citeşte mai mult  AICI

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?