Au găsit o zvastică uriașă din perioada nazistă și au predat-o autorităților. Ce a urmat

 

O svastică uriașă, care datează din perioada nazistă, descoperită la începutul acestei săptămâni în incinta unei arene sportive din orașul Hamburg, a fost distrusă de autoritățile germane în cursul zilei de vineri.

Pentru a sparge în mai multe fragmente acea structură uriaşă din beton, ce avea dimensiunile de 4 metri x 4 metri, muncitorii germani au utilizat mai întâi un excavator. Apoi, o presă hidraulică a fost ataşată de partea frontală a excavatorului, pentru a sparge acele fragmente în bucăţi mai mici, scrie Agerpres.

Muncitorii germani au început săpăturile marţi, pentru a face loc unei construcţii care va adăposti noile vestiare ale unui teren de sport din Hamburg. La puţin timp după debutul lucrărilor, ei au descoperit o svastică uriaşă, îngropată la o adâncime de aproximativ 40 de centimetri, a dezvăluit Joachim Schirmer, directorul clubului sportiv Billstedt-Horn.


Joachim Schirmer spune că acel teren de sport a fost locul în care a fost amplasat un monument nazist, ce a fost demontat la începutul anilor 1970.

Reprezentanţii Biroului de conservare a monumentelor, care administrează astfel de descoperiri, au fost informaţi la scurt timp după identificarea svasticii.

"Ar trebui îndepărtată cât mai repede posibil", a declarat o purtătoare de cuvânt a acestui birou, marţi, adăugând că păstrarea svasticii ar putea să îi atragă în regiune pe simpatizanţii mişcărilor de extrema dreaptă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?