Au fost identificați profanatorii cimitirului evreiesc din Huși!

 

Trei minori cu vârstele cuprinse între 15 și 16 ani sunt suspecți că au distrus mai multe monumente funerare din cimitirul evreiesc din municipiul Huşi.

După ce întreaga atenție națională și chiar internațională a fost atrasă asupra cimitirului evreiesc din Huși, când pe 27 martie au fost găsite mai multe monumente funerare distruse, polițiștii vasluieni au reușit să-i indentifice pe autorii care au distrus monumentele funerare.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor sunt trei minori cu vârste între 15 și 16 ani, din municipiul Huşi, judeţul Vaslui, scrie Realitatea de Vaslui.

Cu ocazia cercetărilor de până acum s-a mai stabilit că o parte din pietrele funerare din cimitirul vechi au fost afectate cu ocazia tăierii unor arbori.

„Autorii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de profanarea de cadavre sau morminte şi distrugere.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Reamintim că 73 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huşi au fost găsite distruse la finalul lunii martie, la faţa locului deplasându-se în ultimele săptămâni pentru evaluarea situaţiei şi condamnarea acestui act de vandalism reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Guvernului, ai comunităţii evreieşti din România, precum şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ioan
05 May 21:39
Copiii ăștia nu au făcut ce au făcut dacă nu aveau din familie asemenea intoleranță !!! Partidul românia mare (literă mică ) nu avea cei mai mulți adepți simpatizanți în Moldova ??? Așa că să o lăsăm mai moale cu așa zisa toleranță a poporului român !!! față de minoritățile conlocuitoare !!!! S-a umflat tărâța în poporul român că în Rusia la schimbarea unui amplasament al unui cimitir al soldaților români nu s-a manifestat cum trebuie autoritățile locale !!!! Dar noi profanăm mormintele altora !!!! Halal creștini !!! Se știa că minorii nu vor răspunde penal pentru faptele lor așa că măi autorități căutați adulții care i-au îndemnat !!!! Erau elevi acei derbedei ???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?