Au apărut mai devreme şi au făcut deja primele victime. Atenţie la pericolul primăverii!

 

Temperaturile ridicate din iarnă au dus la apariţia mai devreme a căpuşelor. Dacă în anii precedenţi, insectele apăreau abia în luna martie, în acest an ele și-au făcut apariția încă la sfârșitul lunii februarie. Potrivit medicilor, căpuşele au făcut deja şi primele victime.Insectele sunt întâlnite în păduri, în iarbă și pe animale. De obicei, înţepăturile de căpuşe nu sunt dureroase, însă foarte periculoase. Oamenii pot fi muşcaţi în timpul odihnei în păduri, parcuri, dar și în timpul lucrărilor agricole. Căpuşele pot transmite boli grave, cum ar fi encefalita acariană, borelioza, tularemia şi alte infecţii.

Medicii le recomandă oamenilor să se protejeze atunci când merg în câmp sau în păduri. Iar dacă au depistat că au fost înţepaţi de o căpușă, să se adreseze imediat doctorilor, scrie publika.md.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?