Atenţie, şoferi! Cresc amenzile auto, cea mai mare ajunge la 1.950 de lei

 

Majorările salariului minim pe economie programate în 2015 vor aduce și creșterea cuantumului amenzilor rutiere. De la 1 ianuarie 2015, cea mai mică amendă va fi de 195 de lei, iar cea mai mare ajunge la 1.950 de lei, scrie automarket.ro.

Amenzile pentru contravenții rutiere vor avea cuantumul majorat de la 1 ianuarie 2015. După două majorări ale amenzilor în 2014, anul 2015 va avea și el două creșteri ale amenzilor, iar cauza este aceeași în ambele cazuri – creșterea salariului minim brut pe economie. Anul următor reprezintă al cincilea an consevuctiv în care se măresc amenzile auto, deoarece și salariul minim brut pe economie a crescut în această perioadă. Pentru că un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, cea mai mică amendă, de două puncte, va avea un cuantum minim de 195 de lei de la 1 ianuarie 2015. Cea mai mare amendă rutieră aplicabilă de la 1 ianuarie 2015 va fi de 9.750 de lei pentru clasa a V-a de sancțiuni, aplicabilă doar persoanelor juridice, respectiv de 1.950 de lei pentru clasa a IV-a de sancțuni, cea mai severă aplicabilă persoanelor fizice.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?