Atenţie! Dacă vine cineva la uşă la voi de MOŞII DE IARNĂ şi vă spune asta, închideţi uşa imediat

MOŞII DE IARNĂ 2018. În Sâmbăta Morţilor, hoţii se folosesc o metodă cât de poate de "ingenioasă" de furt: Pomana. Victimele sunt, în special, bătrânii, care acceptă mai uşor persoanele străine în locuinţe.MOŞII DE IARNĂ 2018. Pe scurt, persoane îmbrăcate în haine închise la culoare, de doliu, merg la uşile bătrânilor cu produse alimentare pentru pomenirea unor morţi şi, în timp ce unul vorbeşte cu proprietarii, o altă persoană scotoceşte în dormitoare.

Infracţiunile sunt săvârşite de femei, dar cu complicitatea unor bărbaţi care le aşteaptă afară. Aceşti infractori mizează pe empatia victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.

MOŞII DE IARNĂ 2018. Modalitatea de comitere presupune pătrunderea în locuinţă şi distragerea atenţiei proprietarului, timp în care un complice sau mai mulţi scotocesc prin casă. Infractorii îi îmbie pe bătrânii care le deschid uşa cu produse ieftine, pungi de făină, mălai, zahăr, ori obiecte de igienă, cumpărate cu cel mult 30 de lei, însă au posibilitatea de a pleca cu valori mult mai mari. În timpul discuţiei cu proprietarul una dintre cele două hoaţe cere voie să meargă la toaletă.

Cea rămasă cu victima, distrage atenţia arătând ce are în sacoşă sau printr-o poveste impresionantă cu privire la moartea celui pentru care dă pomana, pentru a-i permite complicei sale să acţioneze nestingherită în casă.

MOŞII DE IARNĂ 2018. Infractorii cunosc locurile în care familiile de bătrâni îşi ţin de obicei banii din pensii ori obiectele de valoare, cum ar fi şifonierele sau serarele şi acţionează cu rapiditate. Nu depăşesc timpul alocat unei pretinse vizite la toaletă. În scurt timp încheie discuţia cu proprietarii şi dispar. În afară de bani, hoţii mai sustrag bijuterii sau obiecte de valoare care pot fi ascunse uşor în buzunare sau sub haine.

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?