Atenționare de vreme rea! Cod galben de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țară

 
Ploi şi vijelii în toată ţara: ANM a emis o informare meteorologică
Ploi şi vijelii în toată ţara: ANM a emis o informare meteorologică

Cod galben de vremea în următoarele zile! Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenţionări cod galben de vijelii, pentru judeţe din mai bine de jumătate de ţară, valabile până marţi dimineaţă, la ora 06.00.

Cod galben în intervalul: 19 mai, ora 11 – 21 mai, ora 22. În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

 

COD GALBEN

 Interval de valabilitate: 19 mai, ora 16 – 20 mai, ora 06

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate;

Zone afectate: conform textului și hărții;

             În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, 
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj 
prin avertizări de vreme severă imediată.Ziua/luna/anul: 19-05-2019Ora : 11:00Nr. mesajului:1Intervalul : 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06
Zonele afectate : conform textului și hărții
Fenomene : cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuatăATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată;

Zone afectate: conform textului și hărții;

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În interv ale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?