Atenționare de călătorie în Bulgaria. Cod Galben de ger și restricții de circulație

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul local de Meteorologie şi Hidrologie, marţi şi miercuri, în 27 de regiuni bulgare (dintr-un total de 28, mai puţin regiunea Blagoevgrad) vor fi înregistrate temperaturi scăzute.Potrivit MAE, pe timpul zilei maximele vor fi situate în intervalul -4 şi -2 grade Celsius iar pe timpul nopţii minimele se vor situa în intervalul -5 şi -14 grade Celsius. Vântul va prezenta intensificări zonale, fapt ce va duce la formarea troienelor de zăpadă.

Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă, precizează MAE.

Informaţii despre starea vremii se pot obţine de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor - de pe aplicaţia gratuită LIMA (momentan doar în limba bulgară) - www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a "Agenţiei Infrastructura Rutieră" - www.api.bg - şi non-stop de la numărul de telefon: 070013020. În cadrul API funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro, http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/BG-Bulgaria.html, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia"Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?