Atenție! Mâncarea fierbinte poate cauza cancer

Mâncatul alimentelor fierbinţi poate cauza probleme grave de sănătate.Atunci când consumi mâncare foarte fierbinte luni sau ani întregi, poți afecta grav sănătatea, deoarece poți face cancer de joncțiune și cancer scuamos. În ţările vestice, există o creştere alarmantă din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecţiune, a adenocarcinomului de joncţiune, iar în alte ţări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creştere.

Potrivit kfetele.ro, la anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul, iar mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soţiile şi copiii stau şi aşteaptă până când bărbatul mănâncă. Femeile şi copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă.

"Acest traumatism termic, repetat luni şi ani întregi, face ca incidenţa cancerului scuamos la bărbaţi să fie mult mai mare decât la femei", a spus Prof. Dr. Silviu Constantinoiu.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?