Atelierul de diplome de la Teleorman îi vine hac lui Dragnea. Pronunțarea, astăzi

 
Cum şi-au dat mâna puterile statului să-l salveze pe Liviu Dragnea
Cum şi-au dat mâna puterile statului să-l salveze pe Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, află pronunțarea în procesul diplomelor false obținute de mai mulți teleormăneni cu funcții publice.Scandalul diplomelor false vizează două universități din Alexandria: Universitatea Alexandru Ghica și Universitatea Europa Ecor. Cele două instituții de învățământ superior nu au deținut niciodată atestate sau autorizații de funcționare, iar Ministerul Educației nu a știut vreodată, cel puțin declarativ, că asta se întâmpla la Alexandria.

Se pare că obținerea unui dosar de absolvire era condiționată de suma de 3000 – 3500 de euro, iar în schimbul acestor bani, grupul infracțional organizat acolo reușea să întocmească dosarul solicitat, fără ca solicitantul să participe la vreun curs sau la vreun examen și chiar fără ca acesta să aștepte trei ani, pentru a obține diploma.

Printre cei care și-au cumpărat astfel diplomele se numără foști parlamentari, miniștri, primari și funcționari publici din judetul Teleorman. De notorietate în dosar sunt numele lui Liviu Dragnea, cel al fostei lui soții și al fostului adjunct al IPJ Teleorman, Emil Stănimir.

După mai mulți ani de cercetări, ofițerii din cadrul Departamentului pentru Combaterea Infracțiunilor Economice au finalizat cazul și 159 de persoane ar putea rămâne fără diplomele de licență (vezi lista).

Detalii pe Realitatea de TeleormanAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?