Atac la Kovesi: „Din cramele lui Ghiţă şi piscinele politicienilor, în piscine europene”

 

Jurnalista Sorina Matei a reacționat dur la adresa Laurei-Codruța Kovesi, după ce a fost desemnată procuror-șef european în votul informal din Consiliul UE. Sorina Matei afirmă că „cel mai catastrofal procuror-șef al DNA” este bine că pleacă, „pe model Ghiţă, Maior, Bica”, „după ce-au făcut toată Justiţia praf şi ţăndări”.

Jurnalista de investigații Sorina Matei lansează valuri de critici la adresa lui Kovesi, despre care spune că nu o recomandă „profesionalismul”, „performanţa”, sau „rezultatele”, ci interesul europenilor în a avea un om maleabil, „care ştii că te ascultă”. 

„Cel mai neperformant procuror General al României, cu două mandate la activ şi fără niciun rezultat, cel mai catastrofal procuror şef al DNA, care a reuşit să distrugă pe termen lung un DNA clădit cu greu, lâsându-l efectiv o caricatură care nu mai impresionează pe nimeni, o carcasă de conservă fără fond cu 40% achitări, demis de Curtea Constituţională şi care a încălcat constituţia şi legile ţării, a primit 17 voturi în COREPER din 22 în condiţiile în care 12 erau necesare, în cea mai puturoasă negociere politică europeană în care jocurile s-au văzut şi mirosit de la o poştă.

Pe Codruţa nu o vor politicienii că e bună sau ştie meserie, că n-au nevoie de asta. Pe Codruţa o vor jucătorii statelor, inclusiv americanii, pentru că e manevrabilă la comenzi pe care le execută întocmai, cu patos şi la timp.

Ceea ce ei au nevoie de fapt nevoie atunci când vor să fie investigate tranzacţii, operaţiuni finaciare, companii uriaşe, jucători importanţi la nivel european şi mondial. Nu contează că nu ştie nici Codurile Penale din ţara ei.

Pentru ei nici nu contează asta. Contează doar siguranţa pe care o conferă profilul personajului Kovesi, siguranţa, asigurările şi garanţiile că prin ea lucrurile sunt predictibile, unele graduale, maleabile, pentru că fix atunci lucrurile sunt stabile şi controlabile.

Tocmai de aceea, în timp, i s-a clădit prin operaţiuni masive de PR pe bani publici sau ale companiilor pe care nu le-a investigat, inclusiv prin ambasade care, evident, au propriile interese, o retorică care nu are nicio legătură cu realitatea şi cu omul. Ceva fiction, care nu există: alternative truths, altenative facts.

Asta s-a întâmplat tocmai pentru a o impune şi a-i crea o anvergură europeană unui om care nici nu ştie măcar să scrie corect româneşte. Asta pentru cine o cunoaşte cu adevărat.

Aşadar, dacă ai putea ca stat – să-ţi impui la şefia Parchetului European- un om care ştii că te ascultă, de ce n-ai face-o? Interesul mereu poartă fesul, nu profesionalismul, performanţa, rezultatele.

Este bine totuşi că Laura Codruţa Kovesi a evoluat tot prin puturoşenii politice. Din cramele lui Ghiţă şi piscinele politicienilor, va ajunge în alte piscine europene.

Un singur lucru mai are de făcut Codruţa: să-i ceară bani iar lui Ghiţă ca să dea înapoi cetăţenilor români cheltuielile ilegale cu chiria şi întreţinerea caselor pe care le-a ocupat ilegal ca Procuror General al României şi procuror şef DNA cu apartament în Bucureşti.

Altfel, pe model Ghiţă, Maior, Bica, este foarte bine că ne pleacă “valorile” după ce-au făcut toată Justiţia praf şi ţăndări. Aici oricum nu prea mai are cine să-i investigheze. Important e să dea şi banii cetăţenilor înapoi”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Ulterior, Sorina Matei a revenit cu o altă postare în care contestă performanța DNA de care vorbește Kovesi că a avut-o instituția în timpul mandaului său. 

„După o criză de isterie, azi continuă marota minciunii publice for prosti.

Da, rezultatele vorbesc de la sine și sunt clare: 40% achitări la DNA și acum. Asta va dura câțiva ani. Și Parchetul General- un sanatoriu după 6 ani de condus.

Niciun premier condamnat pe mandatele tale. This is the real legacy. Performanță.

Pentru propaganda proștilor, Germania are rată de achitări pe infracțiuni de corupție în jur de 2%, Franța 7%, UK între 7-9%. Deci da, are cel mai mare succes în eșecuri totale”, concluzionează Sorina Matei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
27 Sep 12:24
Sorina Matei face exact ce trebuie sa faca pt. banii cu care este platita de marii infeactori ai tarii. Acum cativa ani, Niro ii platea salariul de 30 000 de euro pe luna, de la B1, postul lui Bpoby Paunescu (fiul fostilor colonei fratii Paunescu de la "Cooperatie") si al lui Andronic , care are si el probleme in Justitie.
Răspunde
0 0
Karl Hungus
20 Sep 20:13
Cred ca a ramas fara hartie igienica antena 3.
Răspunde
0 0
Karl Hungus
20 Sep 20:12
Cred ca a ramas fara hartie igienica antena 3.
Răspunde
0 0
Anton
20 Sep 11:03
Referitor la cramele lui Gita si a altor gitmani a crezut si Codruta ca sinteti adevaratii barbati dar voi la un pahar cu vin ati crezut ca se poate catara calare pe ea si pe justitie si nu vo mers ear acum ca cinii ati sarit asupra ei.
Răspunde
0 0
Anton
20 Sep 11:02
Referitor la cramele lui Gita si a altor gitmani a crezut si Codruta ca sinteti adevaratii barbati dar voi la un pahar cu vin ati crezut ca se poate catara calare pe ea si pe justitie si nu vo mers ear acum ca cinii ati sarit asupra ei.
Răspunde
0 0
Anton
20 Sep 10:53
Salutari si sukcese doamnei Covesi scumpa noastra Codruta acei cu pufusor pe bptisor se starue sa arunce zoi asupra ei dar nu vor reusi.
Răspunde
0 0
Anton
20 Sep 09:08
Salutari si sukcese doamnei Covesi scumpa noastra Codruta acei cu pufusor pe bptisor se starue sa arunce zoi asupra ei dar nu vor reusi.
Răspunde
0 0
Nu Kovesi e problem ,ci injosirea tarii si a guvernului social democrat!
20 Sep 05:54
Domnilor,Romania trăieste umilintă după umilință.din partea UE si partenerilor strategici,si guvernul nepriceput ,tace.Nu doamna Kovesi e problema-e o femeie divortată ,care a intrat in jocuri periculoase si nu mai poate ceda decât /decât ce ? ..ca la Mafie,faci ce ai promis sau ?/ ci injosirea guvernului si a tării.Cum ,domnilor ,la o instituție europeana accezi prin parteneriat public-privat ,si impotriva guvernului esti sprijinit de cei care i-ai servit ?Si asta ca să dezbini tara ,pe care o considerați parteneră ?Dar lucrurile poate se desteaptă.Regulamentul UE 2017/1.939 din 1917 al Consiliului nu este aprobat de parlamentul României ,să fie obligatoriu.O să sesizez Avocatul Poporului să atace OUG nr8/2029.pentru ca se referă la un instrument juridic care nu se aplică Roamâniei .Unde sunteti deputați,unde sunteți juristii patriei mele,va e frică de lup,ca guvernului,nu intrați în pădure !Si atunci dna Kovesi va lupta cu hoții din Franta si Germania ,care stiu să devalizeze UE,nu ca primarii nostrii,care au pus flori pe stradă /sau la cimitir/si le-a deconat la fonduri europene.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?