ATAC INFORMATIC de amploare! Un troian crează breşe de securitate în zece ţări

 
Atac informatic de amploare
Atac informatic de amploare

Grupul informatic american Symantec a anunţat descoperirea unui malware, operaţional din 2008, a cărui complexitate tehnică sugerează că elaborarea sa a fost cel puţin supervizată de serviciile de informaţii ale unui stat.

Acest malware, denumit "Regin", este un troian extrem de sofisticat, ce permite supravegherea ţintelor alese în cea mai mare discreţie.

"Echipele Symantec au depistat breşe de securitate în zece ţări, în primul rând Rusia apoi Arabia Saudită, care concentrează fiecare aproximativ un sfert din infectări", a explicat pentru AFP Candid Wueest, un cercetător care lucrează pentru compania specializată în programe informatice.

Celelalte ţări afectate, sunt Mexic şi Irlanda, urmate de India, Afganistan, Iran, Belgia, Austria şi Pakistan.

Spre deosebire de un alt malware, "Stuxnet", care viza centrifugele de îmbogăţire a uraniului în Iran, scopul "Regin" este de a colecta diferite tipuri de date şi nu de a sabota un sistem de control industrial. Mai multe pe Capital.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?