Atac furibund al Simonei Halep! „Suntem la un nivel scăzut al întregului sport din România”

 

Simona Halep a lansat un atac fără precedent la adresa Ministerului Tineretului și Sportului, pe tema finanțării Federației Române de Tenis. Jucătoarea din Constanța atrage atenția că viitorul tenisului românesc este pus în pericol, scrie realitateasportiva.net.

 

Din cauza unor probleme de natură juridică, statutul Federației Române de Tenis nu a fost aprobat, iar noua conducere nu a fost recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului. Prin urmare, FRT nu a primit finanțare.

Simona Halep l-a susținut mereu pe Ion Țiriac și consideră că miliardarul „este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România”.

La 19 iunie, Ion Țiriac (80 de ani) a câștigat alegerile pentru președinția Federației Române de Tenis.

Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o știre prin care cineva anunța un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaștere a noului președinte al Federației Române de tenis, Dl Ion Țiriac. Noi știm că aceste alegeri au fost democratice și avem convingerea fermă, că la ora actuală, Ion Țiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România. Cu toate astea, noi nu înțelegem de ce Ministerul Tineretului și Sportului refuză în continuare să finanțeze Federația Română de Tenis. Această finanțare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federației și în special pentru toate acțiunile dedicate juniorilor și tinerilor jucători de tenis. Suntem oricum în ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din România și cu toate astea ministerul refuză să finanțeze o Federație pentru că cineva contestă în instanțe în permanență acțiunile Federației. Nu înțelegem cum s-a ajuns în această situație și de ce nimeni nu ia o hotărâre sau o poziție față de toate aceste probleme.

În timpul în care amânarile sunt declarate “mari victorii”, proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze. Nu trimitem destui copii la competiții, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentație, medicamentație, pregătire fizică, nu ne apucăm de centre regionale, toate pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate.

Din poziția noastră de promotori ai sportului românesc și ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgență a finanțării Federației și a programelor sale, acțiune de natură să mențină viu spiritul sportiv și performanțele românești la nivel național și internațional„, a scris Simona Halep pe Facebook.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ion
06 Nov 10:56
Stimata domnisoara, ce ne puteti spune despre miile de copii de la tara care nu au ce manca, nu au apa curenta si cu taleta in fundu' curtii ??? Ce puteti spune despre romanii care fug cu sutele de mii din tara in fiecare an si nu se mai intorc ??? Ce puteti spune despre Tiriac care si-a bagat banii in trust tocamai ca sa nu mai plateasca deloc taxele de care tara asta are atata nevoie ??? Morala: Tara arde si baba se piaptana . Sa-ti fie rusine cucoana !!!
Răspunde
0 0
Henkel
05 Nov 19:56
Destul! Fara Tiriac in FRT! Nu au sens alte comentarii ! Iar tu,Simona,este recomandabil pentru tine sa nu te bagi in aceasta disputa!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?