ATAC FĂRĂ PRECEDENT AL URŞILOR. Oamenii sunt îngroziţi: "Ne este teamă!"

 

Atac fără precedent al urşilor într-o localitate buzoiană. Noaptea trecută animalele au făcut prăpăd în câteva gospodării. Au distrus stupi, au omorât miei, porci şi măgari. Localnicii sunt îngroziţi că animalele ar putea să-i atace şi pe ei.

Urşii au semănat teroarea în localitatea Săruleşti. După ce au ieşit din case, dimineaţă, sătenii şi-au pus mâinile în cap când au descoperit garduri distruse, animale sfâşiate și stupii făcuţi bucăți, scrie stiridebuzau.ro.

La Vasile Stoicescu, sălbăticiunile au rupt gardul din spatele curții şi au distrus 11 stupi. "Azi noapte a fărâmat 11 stupi, i-a răsturnat cu fundul în sus, la vecin a mâncat un porc, la tata trei miei, și-au făcut de cap. La un om, aici, vizavi, i-a luat trei măgari, la Sărulești, în comună i-a luat porcul, vreo zece cârlani. Ne este teamă de urs, normal" a declarat Vasile Stoicescu, apicultor.

Sătenii spun că urşilor nu le mai este teamă de oameni. Merg pe drum, pe unde circulă maşini, şi nu se sperie nici măcar când oamenii fac gălăgie. După pagubele din gospodărie localnicii se tem pentru viaţa lor. Oamenii vor să facă de pază pe timpul nopţii. "E periculos, nu te pui cu ursul, că e cel mai puternic", a declarat Gheorghe Apostol, un bărbat din localitate.


Autorităţile locale spun că atacul urşilor este fără precedent. Localnicii au fost deja înştiinţaţi să depună cereri pentru a fi despăgubiţi."Au luat porci, au luat ovine, deci e o situație alarmantă. Pe de altă parte, este un pericol pentru cetățeni, pentru că circulă deja pe drumurile publice. Au luat măsuri, cu feștile, cu lumini, dar deocamdată rezultatele se văd doar la cei care au luat aceste măsuri, dar nu asta este rezolvarea", a declarat Costică Drăgoiu, viceprimarul comunei Săruleşti .Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
johnneil
25 Jun 13:56
STOP defrisarilor aberante!
Asta este solutia cea mai normala. Ursul trebuie sa traiasca in padure. Daca padurea dispare acest urs se duce si el unde vede cu ochii.
Răspunde
2 -9
AlexXE
24 Jun 19:37
Face parte din programul ecofascistilor de la Bruxel, care prin politicele lor paranoidale au transformat Romania intr-o rezervatie, unde ei pot veni sa se distreze la vanat. Romania si alte tari membre sunt tratate doar ca niste colonii.
Răspunde
8 -4
24 Jun 19:02
Ceva este ciudat aici: citind fugitiv articolul am remarcat ca "ursul" a mancat: 220kg de miere din stupi, 10 miei, 3porci, 4 magari si 6 vaci. Asta instr-o zi. Posibil deci sa fi fost atacati de vreo hoarda de ursi ... Adica daca punem cifrele cap la cap ies vreo 50 tone de carne mancate de un urs. Si este destul de greu sa o faca intr-o noapte. Daca ne interesam cat mananca un urs si impartim pagubele la cat mananca ursul am putea crede ca toti ursii din Europa s-au reunit in Sarulesti sa manance bio ...
Răspunde
2 -9
AlexXE
24 Jun 19:52
6 Citind fugitiv comentariul tau, sa vede ca esti un dement, care face misto de tragedia si nenorocirea oamenilor.
0 -1
andreas
24 Jun 23:36
3 Dai cumva bacalaureatul anul asta?Esti bun la matematica si la analiza unui text!!!
1 0
paolo
25 Jun 09:53
3 Are dreptate Ghita. 2-3 ursi n ar fi fost in stare sa manince atata carne si miere. Probabil ca ursul a omorat cateva animale iar acum satenii se astepta la despagubiri.
Si sa nu mi spuneti ca un sat intreg nu a observat cum urla de durere animalele ucise... toata noaptea... nu s a trezit nimeni sa sune la 112...
Vrajealea...
5 0
Alerta
24 Jun 18:29
Asta trebuie sa informati :
Potrivit HG 1679/2008 cu raportare la art.13 din Legea 407/2006 oamenii pagubiti trebuie sa faca cerere rapid la Primarie, in termen de 24 ore de la descoperirea faptelor ursilor, pt. intrunirea comisiei abilitata sa constate paguba si sa stabileasca prejudiciul. Ca altefel...este TARDIV (adica prea tarziu :-)).
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?