Atac de tip phishing asupra clienților a două bănci foarte importante

 
Atac de tip phishing asupra clienților a două bănci foarte importante
Atac de tip phishing asupra clienților a două bănci foarte importante

Clienții servicilor de online banking ale Băncii Transilvania și ING sunt ținta unui val de atacuri de tip phishing, potrivit laboratoarelor Bitdefender.

În ultima săptămână s-au intensificat atacurile informatice de acest tip ce par a fi puse la cale de aceiași hackeri. După ce le fură datele bancare prin intermediul paginilor phishing, escrocii informatici fac plăți online în numele victimelor și le golesc conturile, se arată într-un comunicat de presă.

„Până de curând, a fost o perioadă de acalmie în materie de phishing-uri care vizează site-urile băncilor românești, dar în ultima perioadă aceste atacuri au revenit în actualitate și țintesc clienții Băncii Transilvania și ING. Utilizatorii nu verifică întotdeauna pagina unde își introduc ID-ul de logare, parola sau tokenul. Pentru că paginile arată exact ca cele legitime ale băncii și sunt în limba română, mulți oameni cad în capcană,” a declarat Alin Damian, Online Threats Researcher, Bitdefender.

Site-urile de tip phishing imită aproape în totalitate conținutul paginilor autentice de logare ale băncilor. Totuși, atacul asupra Băncii Transilvania nu reproduce mesajul de avertisment de pe site-ul instituției bancare, prin care aceasta își avertizează utilizatorii că nu va trimite niciodată mesaje prin care să solicite accesarea de link-uri și introducerea datelor de logare ale contului (ID de logare, parolă, cod token). 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
david
11 Mar 18:59
Eu sunt unul din ei...in vreo 10 zile se implineste un an de cand am fost pagubit cu suma de 2480 euro ,card valuta la Banca Transilvania ,nici in ziua de azi nu mi-am primit banii...
Răspunde
0 0
DAC
11 Mar 18:23
Cancerul nu e cancer daca nu mori de acesta/ tot asa si cu phishingul daca il descoperi. Cu aceasta ocazie va anunt solemn ca firma Vodafone, de exemplu, poate practica phishing si ofera si conditii de "braconaj" prin simpla lipsa a codului de securitate presetat aleator din fabrica la mobile si ,respectiv, cod PIN la cardurile SIM fara posibilitate de cumparare de carduri SIM fara operator presetat si posibilitate de alegere si schimbare a retelei din telefon.
Răspunde
0 0
Dorin-Adrian Cristea
12 Mar 08:59
8 ...P.S.: stiati ca Ministerul de Interne arecolaborare cu firma Vodafone?
3 0
11 Mar 16:14
Nu cumva ,tot cei de la Bitdefender ,sunt autorii?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?