Astăzi începe Les Films de Cannes à Bucarest! 4 filme de Palme d’Or programate în prima zi

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei a început vineri, 13 octombrie, și va cuprinde Bucureștiul timp de zece zile, Brașovul timp de o săptămână (13-19  octombrie) și Clujul pentru un weekend (13-15 octombrie).În București, în cele 4 săli în care se desfășoară festivalul, sunt programate în deschidere filme câștigătoare ale Premiului Palme d’Or. După gala de deschidere care va începe la ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului va fi proiectat,  filmul ''4 luni, 3 săptămâni și 2 zile'' în prezența echipei de realizatori. Tot vineri, de la 20:30, la Cinema Pro va rula filmul câștigător al Palme d’Or-ului de anul acesta, ''The Square'', care va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe Skype cu regizorul suedez Ruben Östlund.  

Totodată, la Cinema Elvira Popescu rulează ,,Entre les murs'', Palme d’Or-ul regizorului francez ,,Laurent Cantet, unul dintre cei doi invitați speciali ai festivalului, căruia îi este dedicată și o retrospectivă. Laurent Cantet va ajunge în România pe 18 octombrie și va introduce filmul ,,Retour à Ithaque'', care va fi precedat și de proiecția scurtmetrajului său, ''Tous à la manif'', pentru care a primit premiul Jean Vigo în 1994.

Cel de-al patrulea film de Palme d’Or proiectat vineri este ,,Pelle the conqueror''(1987), în regia lui Bille August. Cineastul a cucerit două asemenea trofee la Cannes și a devenit primul câștigător al Palme d’Or-ului care decide să facă un film pentru piața chineză. Filmul se numește The Chinese Widow și poate fi vizionat duminică, de la ora 17:30, la Cinema Muzeul Țăranului, în cadrul FOCUS-ului dedicat CHINEI la această ediție de festival.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?