Asta era marea problemă?! Legea Educaţiei se modifică, pentru a fi "loială valorilor naţionale"

Elevii vor avea mai multe ore de istorie şi, pentru că parlamentarii consideră că este nevoie să-i facă mai patrioţi, în proiectul noii legi a educaţiei este introdus "principiul loialităţii faţă de valorile naţionale".Elevii vor avea mai multe ore de istorie, iar Ministerul Educaţiei va introduce in planurile-cadru pentru gimnaziu si liceu disciplina "Istoria unificării şi reunificării românilor", respectiv "Istoria Marii Uniri pentru perioada 2018-2020", scrie portaldeinvatamt.ro

În proiectul de lege elaborat de mai mulţi parlamentari PNL, la articolul 3 se introduce principiul loialităţii-concretizat în exprimarea ataşamentului faţă de valorile naţionale şi faţă de statul, cultura şi limba română.

Şi la următorul articol, care face referire la scopurile pentru care elevii trebuie să deprindă anumita abilităţi sau competenţe, se introduce un nou punct: promovorea culturii şi literaurii române, cunoaştere istorie românilor, promovarea personalităţilor româneşti cu impact naţional şi internaţional".

In prezent, Legea Educatiei Naţionale conţine 23 de principii după care se ghidează învăţământul preuniversitar şi superior. Printre acestea se află: principiul echităţii, principiul calităţii, principiul relevanţei, principiul eficienţei şi principiul incluziunii sociale. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?