Asistent medical condamnat pentru uciderea unor pacienţi, în UK

 


Un asistent medical de origine filipineză a fost condamnat de un tribunal britanic pentru uciderea a doi pacienţi şi otrăvirea altor 19 într-un spital din comitatul Greater Manchester.

Victorino Chua a omorât (prin injectarea de insulină în pungile cu soluţie salină ale pacienţilor) un bolnav în vârstă de 44 de ani şi un altul de 83 de ani, amândoi internaţi în spitalul Stepping Hill din Stockport.  Pacienţii au fost otrăviţi în perioada iunie 2011 - ianuarie 2012.

Filipinezul a fost arestat în ianuarie 2012, apoi eliberat şi arestat din nou de-abia în martie anul trecut. Condamnatul şi-a recunoscut vina într-o scrisoare de confesiune, dar nu a arătat niciun fel de remuşcări în timpul procesului. Procurorii au afirmat că odiosul criminal şi-a revărsat frustrările personale asupra pacienţilor, din motive numai de el ştiute.

Sentinţa împotriva asistentului medical în vârstă de 49 de ani v-a fi pronunţată marţi.

 

SURSA: BBCAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?