Artefacte în valoare de 40 de milioane de euro, recuperate în urma unor operațiuni de amploare

 
Artefacte în valoare de 40 de milioane de euro, recuperate în urma unor operațiuni de amploare 
Artefacte în valoare de 40 de milioane de euro, recuperate în urma unor operațiuni de amploare 

Peste 25.000 de artefacte în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro au fost recuperate în urma unei operaţiuni sub acoperire a poliţiei, desfăşurată în Italia, Spania, Germania şi Marea Britanie, relatează BBC.

 

 Agenţii din Oficiul European de Poliţie (Europol) au percheziţionat zeci de locaţii din Italia, Spania, Germania şi Marea Britanie şi au arestat miercuri 43 de suspecţi implicaţi în reţeaua de crimă organizată.

Investigaţia asupra grupului de crimă organizată implicat în furtul artefactelor este în desfăşurare de patru ani.

Artefactele au fost furate din mai multe situri arheologice din Italia şi exportate ilegal din ţară, apoi au fost puse la licitaţie în Germania, conform Europol.

Grupul de crimă organizată, despre care se crede că a avut ajutor de la mai multe persoane din Barcelona şi Londra, este considerat foarte bine organizat de către poliţiştii care l-au investigat.

Peste 250 de ofiţeri au fost implicaţi în percheziţiile care au avut loc miercuri la zeci de locaţii din cele patru ţări. Operaţiunea a fost condusă de o unitate specială a poliţiei din Italia şi a fost susţinută de departamentele de poliţie din Spania, Germania şi Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Metropolitane din Marea Britanie a declarat că în Londra a fost reţinut un bărbat în vârstă de 64 de ani şi au fost recuperate trei relicve din perioada romanilor.

În Italia, peste 3.000 de artefacte autentice au fost recuperate, precum şi alte 1.200 care s-au dovedit a fi imitaţii.

Poliţiştii au confiscat şi ustensilele pe care organizaţia le-a folosit pentru furtul obiectelor, printre care şi mai multe detectoare de metal.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?