Armata privată a lui Putin. Bandele de mercenari și oligarhii iau cu asalt Africa

 
Vladimir Putin a explodat
Vladimir Putin a explodat

Nu e niciun secret faptul că Rusia are prezență militară în Republica Centrafricană. Străzile sunt împânzite de materiale de propagandă care proclamă prietenia cu Rusia, în timp ce o stație de radio locală repetă balade rusești și lecții de limbă rusă.

Noi recruți din armata Republicii Centrafricane sunt antrenați în rusă, de ruși, folosind arme rusești, relatează CNN.

Campania de propagandă a Rusiei în această țară sfâșiată de război nu este, însă, atât de directă pe cât pare. Rușii se folosesc de o combinație de merceneri și PR inteligent pentru a crește influența Moscovei, a-și învinge rivalii din zonă și pentru a se impune din nou ca un jucător important de pe scena internațională în regiune.

O lungă investigație a CNN arată că această incursiune ambițioasă în inima Africii e sponsorizată de Evgeny Prigozhin, un oligarh într-atât de apropiat de cercurile de putere de la Kremlin încât este numit „bucătarul lui Vladimir Putin". Prigozhin este unul dintre cei care a primit sancțiuni din partea Statelor Unite pentru fondarea agenției care s-a ocupat de intervenția rusească în favoarea lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2016.

Conglomeratul lui Prigozhin include companii precum Lobaye, o firmă de investiții care finanțează posturi de radio din Republica Centrafricană. Finanțează, de asemenea, antrenarea recruților armatei statului african de către 250 de mercenari ruși. Prigozhin primește la schimb concesii generoase pentru a explora și exploata minele de diamante și aur în țara care e o bogată sursă de metale prețioase.

Prigozhin nu e străin de lumea mercenarilor. El ar fi unul dintre principalii actori din spatele Wagner, o bandă de astfel de mercenari care a jucat un rol important în conflictele din Siria și estul Ucrainei. Unul dintre complicii săi conduce acea „companie", conform Digi24.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cetateanul
16 Aug 09:31
Mai bine ati scrie realitati din SUA decat zvonuri despre Rusia . Pedofilii scapa nepedepsiti . De fapt, pedofilia este politica de stat la ei dupa fapte, nu dupa vorbe .
Răspunde
0 0
Allison Howarts
15 Aug 22:40
Bună ziua, eu sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson ani de zile, s-a despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă o casetă de vrajă care m-ar putea ajuta să arunc o vrajă pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodată în vraja, nu am avut de ales decât să-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja și mi-a spus că nu este nicio problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut să mă întorc la el, încât mă iubește atât de mult. Eram atât de fericit și m-am dus la el încât așa am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am făcut promisiune că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casă de vrăji reală și puternică care m-a ajutat cu propria mea problemă. e-mail: ogagakunta@gmail.com puteți să-i trimiteți un e-mail dacă aveți nevoie de asistența sa în relația dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdute
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de rupere
7) Alungă un iubit trecut
8.) Doriți să vă promovați în vraja dvs. de birou / Loterie
9) doriți să vă satisfaceți iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?