Armata irakiană a anunțat sfârșitul Califatului ISIS

 
Moscheea unde a fost proclamat Califatul
Moscheea unde a fost proclamat Califatul

Armata irakiană a recucerit marea moschee din orașul Mosul din mâinile jihadiștilor și a anunțat într-un comunicat oficial că domnia extremiștilor în Irak a luat sfârșit.

După opt luni de război de gherilă în Mosul, trupele irakiene au reușit să pună mâna pe ruinele moscheii unde liderul ISIS proclamase cu exact 3 ani în urmă Califatul islamic.

"Statul lor fictiv a căzut", a spus purtătorul de cuvânt al armatei irakiene generalul Yahya Rasool, potrivit The Independent.

Din marea moschee Al-Nuri, veche de 850 de ani, nu au rămas ruinele, după ce jihadiștii au detonat monumentul - în clipa în care și-au dat seama că lupta va fi pierdută.

Militanții Isis au aruncat în aer clădirea din secolul 12. Steagul negru al jihadiștilor a rezistat totuși din iunie 2014 și până astăzi pe minaretul istoric din Mosul. Este o victoria simbolică importantă a forțelor guvernamentale asupra grupării extremiste.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?