China e pregătită de război. Armata de la Beijing, pusă în "alertă maximă"

Armata Chinei, în alertă maximă
Armata Chinei, în alertă maximă

China şi-a mobilizat toate forţele armate la nivel de "alertă ridicată" pe fondul escaladării tensiunilor din Peninsula coreeană, transmite CNN News.Mobilizarea forţelor armate din China este văzută ca o pregătire a regimului de la Beijing în vederea unui potenţial conflict între Statele Unite împreună cu aliaţii săi şi Coreea de Nord.

Un oficial din Pentagonul american a declarat joi că armata Chinei, pe lângă faptul că şi-a pus bombardierele în stare de alertă, şi-a intensificat şi pregătirea aparatelor de zbor, ducându-le la capacitate maximă de acţiune.

Potrivit oficialului american, măsurile luate de China au menirea de "a reduce timpul de reacţie în cazul unor pericole care apar din Corea de Nord".

China a avertizat recent că un război poate izbucni "în orice moment" între Washington  şi regimul de la Phenian.

Şi militarii din Coreea de Sud au fost puşi în stare de alertă în ultimele 48 de ore, pe fondul tensiunilor în creştere legate de intenţile lui Kim Jung-un.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?