ARIEL SHARON. Povestea celor DOUĂ ROMÂNCE căsătorite cu Ariel Sharon

 

ARIEL SHARON. Evreicele Zimmermann, născute în România şi plecate, în 1949, cu familia în Israel, sunt marile iubiri ale fostului premier israelian, Ariel Sharon. Cucerit de braşovence, marele lider politic s-a căsătorit cu Margareta şi, după moartea acesteia, cu sora cea mică a ei, Rozalia.

ARIEL SHARON. Anul 1900. Braşov, Strada Castelului, nr. 142. Leopold Zimmermann şi soţia sa, Ida, abia căsătoriţi, se mută din Sighişoara la poalele Tâmpei, într-o casă din centrul oraşului. Doi tineri evrei, despre care istoria ştie doar atât: au avut împreună şase copii. Pe Iosif (n. 1906), Olga (n. 1925), Tiberiu (1926), Margareta (1930), Eva (n. 1934) şi Rozalia (n. 1938).

Negustorul Leopold şi soţia sa, asistentă medicală, îşi iau copiii şi pleacă din România în Israel, provincia Kfar Malal, în 1949, după ce familia trece prin grele încercări. Patru fraţi ai lui Leopold sunt exterminaţi în lagărul de la Auschwitz. Până aici, e o poveste tragică de viaţă, aşa cum, probabil, aţi mai citit.

Starea sănătăţii lui Ariel Sharon continuă să se deterioreze

Anul 2014. Braşov, Strada Castelului, nr. 142. Aceeaşi casă, mai veche cu ceva mai mult decât un veac, cu o mansardă, veche şi ea deja. „E casa din care au fugit, alături de familie, surorile Margareta şi Rozalia. Despre originile lor am început să aflăm abia prin anii ’70 - ’80, când mai puteam obţine vize în Israel şi-i căutam pe românii fugiţi acolo“, povesteşte Valer Plugaru, vicepreşedintele Comunităţii Evreilor din Braşov. În locul consemnat doar în file de istorie, trăiesc, acum, două bătrâne. Nu ştiu de Zimmermann, nici de celebrele românce, nici de Sharon. „Eu sunt bătrână, maică! Nu ştiu cine sunt doamnele! O fi aşa cum ziceţi, or fi fost şi pe la noi în vizită, dar poate demult, nu mai ştiu eu”, ne spune, abia iţită de după gard, una dintre bătrâne. 

ARIEL SHARON A MURIT

ARIEL SHARON. Departe de Braşovul de acum, departe de bătrânele ce nu mai ştiu nimic, avea să înceapă, în 1949, prima poveste de dragoste a Margaretei. O fată cu studii la fosta şcoală evreiască din Şcheile Braşovului, dărâmată demult. O foaie matricolă, din anul 1947, o caracterizează pe fată, dar şi pe sora ei, Rozalia, elevă a aceleiaşi şcoli, drept bune la carte, „inteligente, dar cam răsfăţate”. În acelaşi document, cea mare dintre surori, Margareta, e prezentată de dascăli drept „mai timidă“, iar mezina, ca o copilă „dezgheţată“, cu aptitudini de lider.

Citeşte mai multe pe Adevărul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -2
asder
13 Jan 03:58
care doua romance?? doua jidance imputite ale caror famile a zabovit cam mult pe aici.
Răspunde
6 -4
PALESTINA E PATRIA EVREILOR,FOSTA IUDEEA,INAINTE DE CUCERIREA ROMANA
12 Jan 07:16
In ciuda sarmanilor retardati antisemiti si-a milioanelor de salbatici care se inchina Satanei[allah-zeul lunii in mitologia primitivilor arabi preislamici!]exista o diferenta uriasa,de la cer la pamant,intre civilizatii evrei care se intorc in patria lor[fosta provincie romana Palestina,patria evreilor,unde n-a exista niciodata in istorie vreo tara impostorilor venetici arabi!]si care si-au reconstruit o tara minunata si prospera in ultimii 65 de ani[dupa declararea independentei!]singura democratie occidentala din regiune,unde se intorc cu miile in micuta lor tarisoara...si inapoiatii arabi [care-i inconjoara !]si ceilalti primitivi care se ploconesc spre mecac,orasul lui Scaraoschi...primitivii care,dupa ce se inmultesc ca sobolanii in tigania lor din Asia si Africa[unde se traieste in mizerie si inapoiere mintala,mai rau ca-n evul mediu!]invadeaza[democratic...de aceasta data!]Europa[necredincioasa!]infectand-o cu cel mai pervers si periculos virus din lume...ideologia diabolica,extremista,cu inventia satanica a destrabalatului talhar pedofil mahomed,impostorul criminal anticrestin arab..."profetul" terorismului islamic.
Răspunde
4 -4
gresit raspuns nu este ....tara lor
12 Jan 09:15
5 Chiar si-n biblie evreii recunosc ca au cucerit ,intr-un timp indelungat ,pamantul palestinienilor ,un pamant care nu era al strabunilor lor (promisiunea cu tara sfanta este doar o poveste in spatele careia se ascunde in fapt o cotropire ,un jaf ).La vremea cand acestia dezvoltau o civilizatie prospera ,invidiata de evrei ,triburile evreesti erau nomade si primitive .Dovezi arheologice vorbesc de aceasta civilizatie ,dovezi ca ar fi existat solomon sau david nu exista ,o recunosc chiar marii istorici evrei ,sunt o legenda ,dealtfel david se traduce corect prin casa conducatorului ...urman numele acestui conducator .Ruinele templului lui Solomon nu s-au gasit nici pana astazi ,dar se presupune ca daca ar fi existat acest templu ar fi semanat cu unul aflat in Siria ,care in vremea evreilor era sub stapanire hitita ,adica indo-europeana .Chiar genetica vine sa sustina acest adevar ,populatia palestiniana este inrudita cu locuitorii din timpul migratiei evreilor in Levantul prosper ,asta o spun chiar geneticienii evrei .
5 -2
PALESTINA E PATRIA EVREILOR,FOSTA IUDEEA,INAINTE DE CUCERIREA ROMANA
12 Jan 14:15
3 Pai vezi in ce consta impostura primitivilor venetici arabi...asa zisi palestinieni,care si-au schimbat numele precum tiganii din ROMania pentru a se creia confuzie in scafarlia cre[s]tinilor de pretutindeni[precum idiotenia ta!]cu fosta provincie romana Palestina,patria evreilor[Iudeea inainte de cucerirea romana,unde n-a exista niciodata in istorie vreo tara a impostorilor venetiic arabi!]...ia mai citeste nitica istorie si vezi ca anticii filisteni erau un popor indo-european[inrudit cu vechii greci!]care n-au nicio legatura cu impostorii primitivi arabi,cei care au invadat in sec. al VII-lea d.C. in numele lui Satanei[allah*zeul lunii in mitologia primitivilor arabi preislamici!] intregul nord al Africii si orientul mijlociu,inclusiv Palestina[patria evreilor!]plecand din peninsula arabica,iar spaniolilor,dupa cum se stie...le-au trebuit peste 700 de ani de lupte eroice,pana au reusit sa-i expulzeze definitiv din patria lor pe aceiasi inapoiati fanatici arabi,care visau sa cucereasca intreaga lume in numele lui Belzebut...asa ca,in concluzie,primitivii arabi is niste impostori venetici in Palestina singura tarisoara a evreilor.
6 -6
shalom
11 Jan 17:43
Un c.r.i.m.i.n.a.l. j.i.d.a.n insurat cu doua c.u.r.v.e.
Răspunde
10 -8
rashela
11 Jan 13:14
Poate fi socotit un criminal ,el a pornit holocaustul impotriva romanilor si nu numai.Vezi ce s-a intamplat si cu palestinienii.Asa ca nu ii mai cantati ode
Răspunde
10 -8
DAN TUCULEA ARAD
11 Jan 13:05
...daka crapa si a doua sora,o lua pe mama lor sa le ia tot neamu ....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?