Are doar 13 ani şi este poreclită "Rechinul"! Povestea emoţionantă a urmaşei Cameliei Potec

 

A mai rămas doar o zi până când Ana-Iulia Dascăl, puştoaica-minune a lotului României de naţiei, va păşi pentru prima oară în Stadionul Acvatic Olimpic din Rio.

Sportiva de doar 13 ani va evolua (în jurul orei 19.05, ora României ) în cea de doua serie a probei de 100 de metri liber.

"Mă simt că un peste când întru în apă. Mă simt că un rechin. Mai ales în competiţii, când da startul, mă simt că un rechin. Întru în apă şi încep să înot foarte tare", spunea Ana Dascăl.


Ana Dascăl s-a născut la Cluj şi este multiplă campioană naţională şi deţinătoare de recorduri ale României la categoria sa de vârstă, obţinând rezultate deosebite şi în întrecerile internaţionale. Campioana are 13 ani (născută pe 14 septembrie 2002), iar din această toamnă se antrenează la Constanţa, rămânând însă în continuare legitimată la clubul ei, Universitatea Cluj. Ana a decis să vină pe litoral pentru a se pregăti sub comanda soţilor Eduard şi Beatrice Câşlaru, în bazinul de la Palatul Copiilor din Constanţa.

Tânăra şi valoroasa înotătoare, care e membră a lotului naţional de cadeţi şi beneficiază de bursă olimpică, locuieşte (împreună cu mama sa, Andreea) la hotelul Sport şi învaţă, în clasa a 7-a, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, acolo unde şi-a făcut transferul.

"De obicei in competitii sunt imbracata toata in negru. Costumul e negru, casca e neagra si ochelarii sunt negri. Ma face sa ma simt mai fioroasa. Vreau sa par cat mai periculoasa pentru ei, sa le fie frica de mine, sa am avantaj", a mărturisit micuţa campioană.

Fosta campioană olimpică, Camelia Potec, o consideră urmaşa ei! I-a dat şi o mâna de ajutor: a trimis-o în Franţa să se pregătească cu fostul ei antrenor!

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?