Are cea mai ciudată FOBIE din lume. "Când eram mică, mama l-a lovit cu un ziar pe tata"

 
Fobia de ziare se manifestă şi în faţa televizorului
Fobia de ziare se manifestă şi în faţa televizorului

O englezoaică din Rochester, Kent are cea mai neobişnuită fobie din lume: nu suportă să aibă niciun ziar prin preajmă, scrie Mirror.co.uk.

Femeia urăşte nu doar mirosul de ziar sau foşnetul paginilor, dar nu suportă nici măcar să vadă ziare la TV. Specialiştii nu îşi pot explica această fobie de care Diane, de 49 de ani Diane Freelove suferă de peste 25 de ani.

"De fiecare dată când intru într-un magazin, ocolesc cât de mult pot rafturile cu reviste şi ziare. Pe vremuri puteam să ating un ziar dacă ştiam că mă pot spăla imediat, dar acum nu mai suport nici măcar să le văd", spune femeia.

Englezoaica încearcă să îşi explice frica de ziare printr-o experienţă din frageda copilărie:

"Când eram mică, mama l-a lovit pe tata cu un ziar peste cap. A făcut-o într-un mod jucăuş, prietenos, dar gestul m-a îngrijorat", spune Diane.

Fobia de ziare poartă numele de cloefobie şi se înscrie într-un şir de manii ciudate: papirofobia, frica de hârtie sau bibliofobia, teama de cărţi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
hi hi hi!
31 Jan 20:56
Ei, de bibliofobie sufera tot mai multi de la o vreme...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?