Arafat, despre neregulile de la Puls: Responsabilitatea principală este a lor

 

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a susținut, în direct la Realitatea TV, că serviciile de ambulanță private sunt responsabile de respectarea legislației, făcând referire la neregulile și abaterile constatate la serviciul de ambulanță privat Puls, în urma anchetei deschise după decesul fotbalistului Patrick Ekeng.

"Poți să prezinți o situație și după un an. Avizele au valabilitate între 3 și 5 ani. Se fac controale și inspecții de către DSU. De când s-a făcut DSU au fost făcute zeci de inspecții și suspendări ale activităților serviciilor de ambulanță. Este imposibil să fii la fiecare serviciu de ambulanță. Un serviciu poate fi verificat o dată la un an-doi sau în cazul unei sesizări. DSU și Ministerul Sănătății fac controalele", a spus Arafat.

Acesta a explicat că firma Puls a fost amendată anul trecut după un control al DSU, subliniind faptul că într-un singur an nu pot fi verificate toate serviciile de ambulanță private.

"Nu s-a făcut ultimul control la Puls așa cum s-a făcut acum, dar au primit o amendă chiar anul trecut de la DSU. Nu s-a făcut un control ca acum pentru că urma să fie făcut. Sunt zeci, sute de servicii de ambulanță în toată țara. Nimeni nu putea să ținteasca acest serviciu de ambulanță pentru că le luăm la rând Asta nu înseamnă că putem să îi controlăm pe toți într-un an", a susținut secretarul de stat.

Potrivit acestuia, serviciile de ambulanță private au responsabilitatea de a respecta legislația.

"Am controlat alte servicii private, nu am ajuns să-i controlăm pe ei. Probabil că anul ăsta, dacă nu se întâmpla tragedia, erau pe lista noastră. Noi avem un rol de inspecție și control și putem merge să-i controlăm. Însă este imposibil să garanteze cineva că toate serviciile o să fie controlate anual. Nici Fiscul nu prinde firmele pe toate o dată. Responsabilitatea principală este a lor să respecte legislația. Dacă nu se întâmpla tragedia poate urma să-i controlăm peste o lună sau două", a conchis Raed Arafat.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?