Țara în care mamele își îngrașă cu forța fiicele minore. Care este motivul?

 

Tinerele copile din Mauritania, o țară din vestul Africii, sunt obligate de membrii familiei să consume până la 16.000 de calorii pe zi, în încercarea de a le face să crească în greutate, astfel să fie mai atrăgătoarea pentru bărbați.Într-un documentar difuzat de postul de televiziune Channel 4, se arată că în această țară grăsimea este văzută ca un semn al bogăției și frumuseții.

Fetele care împlinesc vârsta de 11 ani sunt băgate într-o cură de îngrășare de două luni, în care mănâncă kilograme întregi de terci și cuşcuş și obligate să bea litri de lapte de cămilă, în speranța că vor aduna cât mai multe kilograme.

Mamele fetelor le forțează să mănânce, chiar dacă stomacul lor are de suferit și simt că nu mai pot înghiți nimic. Uneori fetele ajung până în stadiul în care regurgitează, apoi o iau de la capăt.

Acest lucru se întâmplă în speranța că fiicele lor vor deveni mai atractive pentru potențialii bărbați și, prin urmare, mai ușor să se căsătorească.

Atunci când în familie apare un deficit alimentar, membrii acesteia recurg la o metodă mult mai riscantă: le oferă fetelor substanțe chimice destinate îngrășării animalelor.

Aproximativ un sfert dintre fetele mauritane sunt hrănite cu forța, iar riscurile pe termen lung sunt extrem de mari. Diabet zaharat, boli cardiace sau insuficiență renală, sunt doar câteva dintre afecțiunile la care sunt predispuse.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?