Țara din Europa care a introdus hijabul în uniforma de Poliţie

 
Hijab in Politie
Hijab in Politie

Autorităţile din Scoția au inclus hijabul în uniforma de Poliţie, informează News.ro.

Autorităţile scoţiene au inclus hijabul, vălul islamic traditional ce acoperă capul femeii, dar nu şi faţa, ca parte opţională a uniformei de Poliţie din teritoriu, într-o tentativă de a încuraja femeile musulmane să se alăture forţelor de ordine, relatează Daily Telegraph.

Anterior, ofiţerii puteau purta vălul numai cu aprobare specială.

Poliţia scoţiană a anunţat într-un comunicat că demersul are ca scop să facă forţa „reprezentativă pentru comunităţile deservite".

Anunţul oficial a fost salutat de Asociaţia Musulmană din Poliţia scoţiană, o organizaţie înfiinţată în 2010 pentru a construi relaţii mai strânse între forţele de ordine şi comunitatea musulmană.

„Sunt încântat să fac anunţul şi să salut susţinerea, atât din partea comunităţii musulmane, cât şi partea comunităţii în ansamblu, precum şi partea ofiţerilor de poliţie şi angajaţilor (...). La fel ca mulţi alţi angajatori, în special din sectorul public, depunem eforturi pentru a ne asigura că serviciul nostru este reprezentativ pentru comunităţile pe care le servim", a explicat comandantul Poliţiei scoţiene, Phil Gormley.

Poliţia din Londra a aprobat hijabul ca parte a uniformei în urmă cu peste un deceniu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?