Aproape jumătate din ruşii tineri doresc să emigreze

 

Un sondaj Gallup arată că 44% dintre ruşi cu vârstele între 15 şi 29 de ani doresc să emigreze, scrie Reuters.

Sondajul, care are la bază 2.000 de interviuri faţă în faţă din 2018, arată că 20% dintre toţi ruşii doresc să se mute în străinătate, procentul crescând de la 17%.

 
Tinerii care se află la vârsta la care se pot angaja sunt cei mai dornici să plece, lucru care conform Gallup poate afecta poziţia economică şi influenţa politică a Rusiei.
 
„Deşi nu toţi se vor muta, dorinţa lor ar trebui să îngrijoreze Moscova”, informează Gallup.
 
Populaţia Rusiei a scăzut pentru prima dată în 2018 în ultimii zece ani, ajungând la 146,8 milioane.
 
Printre cei cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, 22% doresc să se mute în străinătate permanent. Destinaţiile favorite sunt Germania şi SUA.
 
În 2014, 14% dintre cei cu vârste între 15 şi 29 de ani doreau să părăsească Rusia.
 
Această creştere este atribuită de analişti de dezamăgirea populaţiei faţă de scăderea veniturilor şi de decizia de a creşte vârsta de pensionare.
 
Conform unui sondaj de opinie, încrederea poporului în preşedintele Vladimir Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel în ultimii 13 ani.
 
Deşi rata de aprobare de 60% este una mare, a scăzut considerabil de la 90%.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ciocoii Rosii
05 Apr 09:19
E greu sa vezi pe cineva care regreta ca a plecat, e si mai greu sa vezi pe cineva revenind inapoi. Locurile de munca ''respectabile'' erau respectabile doar in viziunea in care impuneau fortat respect, permiteau abuzuri si interventii si asigurau fluxuri financiare dubioase. Dar ce te faci cind continuu trebuie sa faci compromisuri, cind continuu esti vinat de altii, cind profesionalismul nu exista si nici nu stii cum arata, cind ''respectabilitatea'' depindea continuu de suportul politic sau de relatii si cunostinta, ...
Răspunde
0 0
Ciocoii Rosii
05 Apr 09:15
Federatia se schimba radical, in rau, datorita coruptiei, corvasariei, rautatii si incompetentei neo-comunistoide ! La fel ca tot estul europei ! In federatie se schimba si structura etnica radical, rusii albi devin o minoritate, chinuita, manipulata si pusa sa munceasca pentru toti ceilalti (ca si in romanika lui vanghelie) ! Vestul investeste in conditii de viata ( omul are o singura viata pentru care multumeste parintilor, nicidecum ''statului'' care ii impune sa se chinuiasca si chiar sa moara pentru interesele ''geostrategice'' ale oligarhilor mici si mari) in atragerea valorilor si a celor puternici si tineri. Estul isi striveste viitorul, tineretul, il manipuleaza si indobitoceste ca sa fie sigur ca are carne de tun pentru a apara oligarhii momentului ... atunci alegerea oricarui tinar devine normala ...
Răspunde
0 0
Sondaj
05 Apr 03:01
S-a facut si un sondaj al celor care au lasat locuri de munca respectabile in tarile in care s-au nascut, au emigrat si regreta amarnic?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?