Apple, anchetată pentru că ar fi încetinit funcționarea unor modele de iPhone

iPhone X / iPhone 8. Lansare iPhone X / iPhone 8. Lansare Apple. Specificaţii tehnice iPhone X / iPhone 8. 
iPhone X / iPhone 8. Lansare iPhone X / iPhone 8. Lansare Apple. Specificaţii tehnice iPhone X / iPhone 8. 

Departamentul american al Justiției și Comisia pentru Sugranță Comercială din SUA verifică dacă Apple a încălcat reglementările privind proceduri de siguranță prin încetinirea funcțiilor modelelor mai vechi de iPhone, susțin mai multe surse.Instituţiile guvernamentale americane au cerut informaţii din partea companiei Apple, au declarat, sub protecţia anonimatului, oficiali din cadrul anchetei, scrie Mediafax.

Investigaţia este în faza preliminară, astfel că este dificil de anticipat dacă vor fi adoptate măsuri de sancţionare.

Comisia pentru Siguranţă Comercială (SEC) a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă. Compania Apple nu a avut nicio reacţie faţă de aceste dezvăluiri.


În decembrie 2017, compania Apple a admis că a încetinit performanţele de funcţionare ale unor modele mai vechi de iPhone, în scopul prelungirii duratei sarcinilor acumulatorilor. În primele luni ale anului 2017, Apple a efectuat o actualizare de softuri care a afectat modele mai vechi de iPhone, fără a specifica faptul că acţiunea a încetinit funcţiile smartphone-urilor. În decembrie 2017, Apple a prezentat scuze pentru că nu comunicase clar aceste informaţii, promiţând o nouă actualizare pentru atenuarea problemelor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?