Apel teribil la 112: "Am făcut o crimă, o treabă urâtă"

 
Mircea Starciuc și Valentin Marcu au fost arestați preventiv
Mircea Starciuc și Valentin Marcu au fost arestați preventiv
FOTO: monitorulsv.ro

În dimineaţa zilei de 19 decembrie 2013, la ora 7.25, o operatoare de la serviciul de preluare a apelurilor de urgenţă - 112 a răspuns unui apel în care o voce de bărbat mărturisea o crimă: „Doamnă, ce vreau să vă spun... eu şi un prieten de-al meu am făcut o crimă. Mă numesc Starciuc Marian, am făcut o treabă urâtă, am omorât pe cineva, un prieten de-al meu, Dobranschi”.

Operatoarea a sesizat imediat poliţia, confirmându-se toate cele povestite de persoana care a făcut apelul respectiv, scrie monitorulsv.ro

Toată povestea s-a petrecut în noaptea de 18/19 decembrie anul trecut, la Moldova Suliţa.

Victima, Iulian Gabriel Dobranschi, avea 17 ani, iar persoana care a sunat, Marian Starciuc, şi complicele său, Valentin Marcu, au 20 de ani.

În acea noapte au organizat un bairam acasă la Valentin Marcu, petrecere la care au fost invitate mai multe persoane.

Au consumat alcool în exces. „Am băut aproape 10 litri de alcool în câteva ore”, povestea la audieri Valentin Marcu.

Spre dimineaţă, cu minţile îmbibate de rachiu, Marian Starciuc şi-a adus aminte că victima l-ar fi „turnat” la poliţie cu un furt şi a început să îl lovească cu pumnii şi picioarele pe adolescentul de 17 ani.

Apoi, Valentin Marcu i-a scos minorului cureaua de la pantaloni şi a început, atât el, cât şi amicul său, să îl lovească peste spate.

În casă mai era o tânără, care a fost şi ea la acel bairam, iar când le-a spus celor doi să înceteze au ameninţat-o că o omoară şi pe ea.

Când au văzut că victima lor e inconștientă, au aşezat-o pe un pat şi s-au dus într-o cameră, unde au continuat să consume băuturi alcoolice.

Ulterior, au realizat că adolescentul nu mai suflă şi atunci au plănuit să-l îngroape pe terenul din spatele casei, după care, se gândeau cei doi, urmau să fugă din ţară.

Au transportat cadavrul cu o pătură în spatele casei, l-au ascuns şi au plecat spre o crâşmă din sat, să se mai sfătuiască la „una mică”. Pe drum, însă, i-au cuprins remuşcările şi au început să realizeze că, oriunde ar fugi, nu vor scăpa de pedeapsă. Marian Starciuc a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112.

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv și sunt acuzați de omor. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 -3
31 Jan 17:09
Intrebare: "tanara" din poveste de ce nu a alertat politia IMEDIAT ce a iesit din "scena"? Va fi si ea acuzata de complicitate la crima?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?