Anunţul făcut de autorităţile române despre broaştele ţestoase

 

Populația de broască țestoasă dobrogeană, subspecie caracteristică acestei zone a României, s-a dublat în ultimii 12 ani, potrivit Administrației Parcului Național Munții Măcinului (APNMM).

'Avem acum circa 4.000 de exemplare, de aproape două ori mai mult decât acum 12 ani. Poate că pare un număr mic, dar pentru noi este o creștere importantă a populației acestei specii, care arată calitatea condițiilor din Parcul Național', a declarat pentru AGERPRES directorul APNMM, Viorel Roșca, scrie Agerpres.ro.

Broasca țestoasă dobrogeană, Testudo graeca ibera, trăiește 90-125 de ani, în zone aride, nisipoase sau în terenuri uscate cu tufișuri bogate, fiind iubitoare de căldură.

'Este o specie deosebit de importantă pentru Dobrogea. Pentru monitorizarea evoluției populației acestei specii am întocmit un proiect, astfel încât să putem lua măsuri de protecție în timp util, dacă va fi cazul', a mai spus directorul Roșca.

Proiectul a cărui valoare a fost estimată la aproximativ 1 milion de euro ar putea fi susținut financiar din fonduri europene și ar putea începe, potrivit sursei citate, în luna mai a anului viitor.

Broasca țestoasă dobrogeană se îngroapă iarna în pământ pentru a hiberna și devine activă la temperaturi de peste 18 grade Celsius. Ea se adăpostește de căldură atunci când temperatura aerului depășește 28 de grade Celsius. Lungimea carapacei exemplarelor din această specie poate ajunge la 30 de centimetri.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?