Anunţ SURPRIZĂ de la Banca Transilvania. Ce s-a întâmplat IMEDIAT DUPĂ pe bursă

 
Banca Transilvania a preluat Volksbank
Banca Transilvania a preluat Volksbank
FOTO: Grup RC

Banca Transilvania, una dintre cele mai mari instituţii financiare din România, a anunţat joi un profit net de 374,9 milioane lei pentru anul 2013, cu  17% mai mare decât în anul anterior. De asemenea, activele au urcat cu 8,4%, la 32,06 miliarde lei.

Banca a raportat un profit brut de 443,1 milioane lei, cu 30% peste nivelul din anul precedent. Veniturile operaţionale au avansat cu 12%, la aproape 1,66 miliarde lei.

Acţiunile Băncii Transilvania au avansat cu aproape 1%, după anunţarea rezultatelor pentru anul 2013, potrivit Mediafax. Titlurile băncii au avansat cu 0,6% chiar la deschidere, iar cel mai mare preţ plătit în primele 20 de minute ale şedinţei pentru aceste acţiuni a fost de 1,66 lei, cu 1,22% peste închiderea de miercuri.

După primele 20 de minute de tranzacţionare, acţiunile Băncii Transilvania erau cele mai lichide din piaţă, de 301.000 de lei.

"Rezultatul pozitiv din anul 2013 al Băncii Transilvania a fost sprijinit, de asemenea, de iniţiativele de eficientizare a activităţilor, respectiv de cele de control al costurilor, care au dus la o îmbunătăţire a raportului cost/venit cu peste trei puncte de bază, ajungând la 48,7%", se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

Numărul de clienţi activi ai băncii pe ambele segmente s-a apreciat de la 1,67 milioane la finele anului 2012 la aproape 1,76 milioane în 2013. Banca s-a concentrat pe clienţii retail, IMM-uri şi segmentele specializate, respectiv agricultură şi domeniul medical.

"Obiectivul major al băncii pentru 2014 este creşterea veniturilor şi eficientizarea proceselor. Focusul nostru este creşterea responsabilă, vânzările, menţinerea creşterii bazei de clienţi, creşterea volumului de operaţiuni, respectiv creşterea sinergiilor atât persoane juridice - persoane fizice, cât şi dintre bancă şi subsidiarele sale", a declarat directorul general al Băncii Transilvania, OmerTetik.

Banca Transilvania are ca acţionari Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine 14,61% din titluri, şi Bank of Cyprus, care controlează 9,9% din acţiuni, preluate în anul 2009. Printre acţionarii semnificativi se regăsesc SIF Moldova (5%), preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -10
Dorin-Adrian Cristea
13 Feb 12:40
Exista o legatura intre numele bancii si Rosia Montana?
Răspunde
8 -3
Mircea Badea
13 Feb 19:33
1 E banca infiintata din fondurile de la Caritas si care tine in spate Clujelul trimitand periodic "ambasadori" in guvern prin diferite partide.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?