Anunţ pentru școlile din Capitală. Firea: Din cauza furtunilor, cursurile se suspendă

Primarul general al Capitalei a dat dispoziție ca toate cursurile la școlile din Bucureşti să se încheie astăzi la ora 17.00. Decizia luată de Gabriela Firea general vine ca urmare a avertizării ANM de ploi puternice și rafale de vânt, anunțate pentru București.Primarul Capitalei Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului de Urgenţă, a afirmat că roagă bucureştenii care nu au drumuri foarte urgente de făcut în această seară să rămână acasă după ora 20:00 când vor începe aceste fenomene extreme.

De asemenea, aceasta a spus că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să ia legătura cu şcolile care au program după amiază pentru a vedea în ce măsură elevii pot ajunge mai devreme acasă.

Inspectoratul a răspuns imediat cererilor primăriei.

”Având în vedere atenţionările făcute de Administraţia Naţională de Meteorologie referitor la posibilele fenomene meteo, respectiv: descărcări electrice, vijelie şi vânt puternic, după ora 18.00, a zilei de 20.09.2017, vă comunicăm următoarele: 
Unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securităţii, a siguranţei elevilor şi a personalului angajat prin modificarea duratei orelor de curs şi a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17.00”, a anunțat un comunicat al Inspectoratului Școlar al municipiului București.

"Am solicitat încă de ieri atât poliţiei locale municipale cât şi celei de sectoare să fie în legătură cu primarii de sector pentru ca în Bucureşti să nu existe incidente majore", a spua Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai declarat că în ceea ce priveşte şantierele din Capitala a adresat rugămintea poliţiei să ia legatură cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utililajele.

"Chiar dacă am fost informaţi că fenomenele meteo nu vor fi la fel de severe ca în vestul ţării cred că trebuie să fim cu toţii pregătiţi pentru a nu avea niciun incident, niciun rănit şi mâine să putem spune că am depăşit aceste ore cu bine", a precizat primarul Capitalei.

Citeşte şi Anunţ de ultimă oră de la meteo: Furtună puternică în BucureştiAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?