Anunţ oficial despre controlul ITP-ului cu camerele video în trafic

 
Valabilitatea ITP, controlată de agenţii RAR
Valabilitatea ITP, controlată de agenţii RAR
FOTO: lideruldeopinie.ro

Valabilitatea ITP a masinilor poate fi verificata in trafic cu ajutorul camerelor video? Vezi mai jos raspunsul Registrului Auto Român (RAR).

Autovehiculele cu care soferii circula pe drumurile publice trebuie sa aiba efectuata, in mod obligatoriu, inspectia tehnica periodica (ITP). Controlarea in trafic a indeplinirii obligatiei este facuta de catre persoanele special instruite pentru aceasta activitate, insa este posibil ca Registrul Auto Roman (RAR) sa faca verificari si prin intermediul unor camere video?

In acest sens, portalul AvocatNet.ro a trimis o solicitare catre RAR pentru a afla daca, in prezent, verificarea valabilitatii ITP in trafic se poate face si automat, cu ajutorul unor camere video instalate pe reteaua de drumuri din Romania -- dupa modelul sistemului folosit de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru controlul rovinietei.

Potrivit raspunsului primit de la RAR, varianta verificarii valabilitatii ITP prin intermediul camerelor video nu este folosita in prezent, iar implementarea unui asemenea sistem nu este avuta in vedere pentru viitorul apropiat.

"Verificarea valabilitatii ITP in trafic nu se face cu camere video (automat), ci cu personal instruit pentru aceasta activitate -- angajati ai Politiei Rutiere, inspectori RAR. Registrul Auto Roman nu are in vedere nici pe viitor implementarea unui sistem similar celui folosit de CNADNR. Verificarea valabilitatii ITP a vehiculelor aflate in trafic se va face in continuare prin acelasi mod -- de catre personalul amintit, care are acces electronic la bazele de date nationale privind ITP", a explicat, pentru AvocatNet.ro, Iza Tache-Gherhes, specialist relatii publice in cadrul RAR.

Conform sursei citate, din statisticile pe anul 2014 reiese ca, la nivel national, 2,38% dintre autovehicule au avut ITP expirat si pentru 0,61% dintre acestea soferii au prezentat o dovada falsa de efectuare a ITP. Asta inseamna ca, anul trecut, s-au inregistrat 2,99% autovehicule cu probleme, fata de aproape 97% care nu aveau probleme legate de dovada de efectuare a ITP. Mai multe...

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
goe
25 Feb 13:44
poate sunt eu ignorant in privinta dorintei de intimitate, dar daca tot exista niste camere in trafic - acestea ar trebui sa verifice tot ce se poate din punct de vedere a colectarii taxelor si asigurarii sigurantei: rovinieta, RCA, ITP. In Romania stanga nu stie ce face dreapta si o gramada de bani sunt irositi, si chiar vieti sunt puse in pericol sau terminate tragic.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?