Anunț dezastruos pentru România din partea Eurostat

 

Eurostat a anunțat că România ocupă primul loc în UE la rata anuală a inflației, în aceeași zi în care ne-a spus că suntem lideri la creșterea salariilor, potrivit realitateafinanciara.net.

Asfel, inflația din România este mai mult decât dublă față de media UE, conform sursei citate.

Rata anuală a inflației în zona euro a urcat la 1,9% în mai de la 1,3% în aprilie. Cu un an în urma, nivelul era de 1,4%, informează un comunicat al Eurostat, biroul european de statistică.

În UE, inflația anuală a crescut la 2% în mai, de la 1,5% în aprilie, după ce anul trecut pe vremea asta, se cifra la 1,6%.

Inflația anunțată de Eurostat se referă indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), care de regulă este mai mic decât indicele prețurilor de consum (IPC), dat publicității penru România de Institutul Național de Statistică (INS).

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din Uniunea Europeană au fost înregistrate luna trecută în România (4,6%) şi Estonia (3,1%), iar cele mai scăzute în Irlanda (0,7%) şi Grecia (0,8%).

Citește aici analiza integrală!

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
16 Jun 13:22
Numai pesedeul zice altceva.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?