Anunţ de ultimă oră de meteo: Cum va fi vreme în weekend

Vineri în cea mai mare parte a ţării, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, exceptând regiunile sudice şi sud-vestice, unde se vor înregistra temperaturi diurne uşor mai ridicate decât cele normale pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special în prima parte a zilei în vest, centru şi sud-est, iar seara cu precădere în jumătatea de nord a ţării, unde doar trecător şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1...2 grade în nordul Moldovei şi 9 grade în Lunca Dunării. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.Vremea în Bucureşti

În capitală, vremea se va încălzi, astfel că valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această dată. 8 grade maxima la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special în prima parte a zilei dar fără ploaie.. 

Vremea sâmbătă şi duminică

Sâmbătă, valorile termice vor fi în continuare puţin mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei în sud și sud-vest şi în limite normale în restul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade la Miercurea și 11 grade la Drobeta. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și doar cu totul izolat, cu precădere în zona Carpaților Orientali va ninge slab. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

În capitală, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. -2...0 grade dimineaţa şi 8-9 grade la amiaza.

Duminica valorile termice diurne vor marca o scădere față de zilele anterioare, îndeosebi în regiunile extracarpatice, astfel regimul termic va fi normal pentru această dată din an în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra intre 0 la Suceava și 6-7 grade in Lunca Dunării, la Călăraşi. Vor fi înnorări și precipitații, slabe cantitativ, în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș, Transilvania și în cea mai mare parte a Crișanei și a Moldovei, iar în rest vor fi ploi și doar trecător lapoviță sau ninsoare. Izolat, vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, în jur de 0 grade dimineaţa şi în jur de 4 grade la amiază. Cerul va avea înnorări si vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie și trecător lapoviță sau ninsoare. 

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, cer mai mult noros iar în Maramureş trecător, pe arii restrânse, precipitaţii slabe, mai ales ninsori. Maximele, normale pentru această dată: 6 grade la Timisoara, 5 la Oradea, 4 la Baia Mare, 5 la Cluj si Brasov si 3 grade la Miercurea Ciuc. Dimineaţa, condiţii de ceaţă în zonele joase.

În sud, cer variabil cu înnorări în special în prima parte a zilei în Muntenia şi ceaţă dimineaţa în Oltenia. Maxime mai mari decât în mod obişnuit la această dată: 10 grade la Drobeta, 8 la Rm Vâlcea şi la Craiova, 9 la Giurgiu si 6 la Buzău.

În Dobrogea, vreme fără precipitaţii dar cu destul de mulăi nori si cu maxime apropiate de normal pentru aceasta dată: 6 grade maximă termică la Tulcea şi 5 la Constanţa.

Nici în Moldova nu se anunţă precipitatii desi norii sunt prezenti în cea mai mare parte a zilei. Dimineaţa izoalt sunt condiţii de ceaţă. Temperatura la amiază va avea valori în limitele normale ale datei: 2 grade la Suceava, 3 la Iasi, 5 la Bacău, Galaţi şi Focşani.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?