Anunţ de la meteo: săptămâna începe cu GER, precipitaţii slabe şi polei.Prognoza meteo pentru 3 zile

 

Rămâne mai rece decât în mod normal acestei date şi astăzi, în cea mai mare parte din ţară, dar îndeosebi în centru. Acum, dimineaţă, este frig tare, chiar ger pe alocuri -temperaturi între -12 şi -2 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -17 de grade. Pe lângă frig, ceaţă şi chiciură sunt şi ele motive să mai zăboviţi un pic sub plăpumi -ce folos, însă, că e luni, şi dacă e luni, e musai s-o porniţi la drum di vreme să nu începeţi săptămâna prost!În vestul, nordul şi centrul ţării este înnorat, însă doar izolat fulguieste, iar diseară, izolat, va ninge -slab, totuşi ceva mai mult decât fulguială- în zona montană, şi în Moldova, însă e posibilă şi lapoviţă, ceea ce va favoriza formarea poleiului -grijă mare! Temperaturile maxime, mai scăzute decât în mod normal la această dată în jumătatea de nord a ţării, precum şi în zonele deluroase din rest, vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în vestul Olteniei.

În Bucureşti, după o dimineaţă foarte rece (minus 5, minus 7 grade în centru! la periferie temperatura a coborât până în pragul gerului, minus 9 grade, ziua continuă cu înnorări temporare, vânt în general slab, condiţii în care maximă, nu va depăşi 4 grade -o temperatura însă normală pentru această dată 


În regiunile intracarpatice, cerul va fi temporar noros. Mai ales seară, pe arii restrânse, va ninge slab în zona montană. Maximele, negative în Maramureş şi Transilvania, pînă la -6 grade la Miercurea Ciuc şi pozitive în Crişana şi Banat, dar nu mai mari de 4 grade.

În sud, cer variabil, cu unele înnorări şi posibil precipitaţii mixte slabe în nord-estul Munteniei, unde şi vântul va suflă mai intens când şi când. Maximele vor fi cuprinse,predominant, între 2 şi 5 grade, mai ridicate în vestul Olteniei -pînă la 7 grade la Drobeta.

Şi în Dobrogea, cerul este variabil azi, cu ceva înnorări în nordul regiunii unde sunt posibile precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, ce vor favoriza depunerea de polei. Este în continuare rece, 2 grade doar la Tulcea şi Constanţa. Şi aici vîntul va avea intensificări.

În Moldova, deasemenea, vîntul suflă intens, este mai mult înnorat şi asteptatam precipitaţii în special sub formă de ninsoare. Şi aici se întrunesc condiţiile de formare a poleiului, deci mare atenţie! Maximele, modeste, între 0 şi 2 grade, cel mult 3 grade la Piatră Neamţ.

Prognoza meteo pe două zile

 Marţi în est şi sud-est va fi mai mult înnorat, local vor cădea precipitaţii slabe sub formă de ninsoare la munte şi mixte în rest, favorizând formarea poleiului. În restul ţării cerul va fi variabil. Vântul va suflă mai intens pe crestele munţilor, în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan. Maximele mâine la amiază se vor fi cuprinse între -2 grade la Cluj Napoca şi 6 grade la Drobeta Turnu Severin şi Piteşti, izolat 7 grade în dealurile Olteniei. Dimineaţă, în zonele joase de relief vom avea ceaţă şi chiciură. Mâine noapte, înnorările se vor extinde în tot sudul ţării şi, în special la deal şi la munte, va ninge. În Bucureşti marţi ne trezim tot cu o dimineaţă rece (-4, -6 grade). Apoi, ziua va fi mai mult înnorată, motiv pentru care iar nu depăşim 4 grade la amiază, iar spre seară, trecător, nu e exclus să şi fulguiască.

Miercuri cerul va fi variabil cu înnorări peste zi, în sud şi sud-est. Doar izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi zona Carpaţilor de Curbură, şi lapoviţă şi ninsoare pe litoral, unde se vor crea astfel condiţii ideale pentru polei. În zonele joase de relief, cu precădere din vest, nord-vest şi centru, îndeosebi dimineaţă, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va avea intensificări când şi când pe crestele montane, în sudul Banatului şi pe litoral, iar maximele vor fi cuprinse, între -4 grade la Miercurea Ciuc şi 5-6 grade în Dealuril de Vest. În Bucureşti miercuri, cer variabil, cu înnorări temporare, vânt slab, cel mult moderat. Ne trezim cu -4...-3 grade, iar la amiază nu mai depăşim 1 grad Celsius.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?