Anunțul neașteptat despre Brexit

 

Mai sunt 43 de zile până la Brexit, iar Uniunea Europeană şi Marea Britanie sunt departe de un acord. Potrivit BBC, Theresa May pare să încerce să amâne cât mai mult un vot final în Parlament privind ieşirea din Uniune cu sau fără acord şi în ce condiţii. Cel mai recent termen avansat pentru acest vot este 27 februarie, dar niciun plan nu este pe masă. Astăzi, deputaţii britanici vot decide dacă susţin în continuare eforturile Guvernului de a renegocia cu Bruxelles-ul sau dacă vor încerca să forţeze mâna Theresei May. Printre amendamentele ce ar putea fi dezbătute se numără şi unul legat de stabilirea unei strategii pentru un Brexit dur. Poziţia Guvernului este aceeaşi. Am declanşat Articolul 50 - de fapt această cameră a votat pentru declanşarea Articolului 50 - acesta prevede un interval de timp de doi ani, care expiră pe 29 martie. Vrem să ieşim cu un acord şi pentru asta lucrăm. 

Este declaraţia făcută de Theresa May după ce presa a scris că negociatorul britanic pentru Brexit s-ar fi lăudat într-un bar că premierul va merge în Parlament cu un nou plan abia luna viitoare şi va încerca să sperie aleșii cu o lungă amânare dacă nu acceptă propunerea ei. Cert este că, până acum, Guvernul nu a explicat ce va face, exact, în continuare. 


Între timp, peste 40 de foști diplomați britanici o îndeamnă pe Theresa May să amâne ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, acuzând-o pe șefa Guvernului de la Londra că prezidează o "criză națională". 

La rândul său, şeful Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat pe Twitter că Bruxelles-ul aşteaptă încă propuneri concrete şi realiste in partea Regatului Unit care să permită îndepărtarea spectrului unui divorţ fără acord. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?