Anunțul incredibil făcut de Iran

 
Anunțul incredibil făcut de Iran
Anunțul incredibil făcut de Iran
FOTO: neetescuela.com

Iranul nu are nicio intenţie să agreseze alte ţări, dar se va apăra de orice atac, a declarat vineri, la Teheran, preşedintele Hassan Rohani, într-un discurs rostit cu ocazia unei parade militare, a anunţat televiziunea de stat, relatează AFP.

"Ţările vecine trebuie să ştie că armata iraniană doreşte stabilitate în întreaga regiune. În cursul negocierilor nucleare, am declarat lumii că nu dorim să agresăm pe nimeni şi nu dorim să provocăm război", a afirmat preşedintele Rohani. "În ultimele două secole, Iranul nu a agresat niciodată o ţară, dar s-a apărat mereu în faţa agresorilor", a adăugat el.

Acest discurs contrastează cu retorica fostului preşedinte conservator Mahmoud Ahmadinejad, care declara constant că Israelul "este sortit dispariţiei".


De la venirea la putere, în august 2013, preşedintele moderat Hassan Rohani a pledat pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu ţările occidentale şi cu cele arabe din regiune.

Acordul nuclear interimar încheiat în noiembrie cu ţările din Grupul 5+1 (SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania) a permis relaxarea sancţiunilor economice occidentale impuse Teheranului.

În prezent, Teheranul negociază cu ţările occidentale un acord final în vederea soluţionării crizei nucleare, în urma căruia ar putea obţine ridicarea tuturor sancţiunilor economice internaţionale.

Oficialii americani au declarat în mai multe rânduri că, în cazul unui eşec în negocierile pe tema dosarului nuclear, toate opţiunile sunt luate în calcul, inclusiv o intervenţie militară.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 -10
Dorin-Adrian Cristea
18 Apr 17:00
E vorba de o dinastie nonevreiasca din Africa. Situatia e ca Iranul trebuie sa schimbe ceva mai spre cultura si mai putina dominatie alfel ne maimutizam cu totii. Daca maimutele nu isi schimba comortamentul agresiv evident inclusiv in Europa va veni vremea sa ne despartim a "oile de capre" cu tot regretul pantru ca starea prezenta de vre-o 2000 de ani nu mai merge. Ati crescut suficient de mari ca sa intelegeti ca lumea a mai fost redusa la inactivitate odata anterior de actuala civilizatie.
Răspunde
7 0
Pa
18 Apr 16:15
INCREDIBIL, atat pot sa zic!
Răspunde
9 0
INTELLIJEANS - M.K.
18 Apr 16:14
ACUM E CAZU' CA "BATRANELE DOAMNE" DIN CADRU' "STABILIMENTULUI" U.E. SA INTRE-N "SCENA" SI SA FACA AVANSURI IRANULUI . . .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?