Anunțul de la BNR care bagă Guvernul în corzi

 
Datoria externă, mai mare cu 2 miliarde euro
Datoria externă, mai mare cu 2 miliarde euro

Vești proaste primite la pachet de Guvernul PSD-ALDE de la BNR. Este factura usturătoare a politicilor economice hazardate.Două vești cât se poate de proaste venite azi de la Banca Națională: datoria externă totală a crescut cu 2 miliarde de euro în 2018, iar datoria de cont curent a explodat realmente cu aproape 60% în primele 11 luni ale anului trecut.

Principala componentă care contribuie la contul curent al balanței de plăți este comerțul exterior, puternic deficitar în cazul României.

În perioada ianuarie – noiembrie 2018, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 8,73 miliarde euro, comparativ cu 5,4 miliarde euro în perioada ianuarie – noiembrie 2017, arată datele BNR.

Creșterea este uriașă: de peste 60% și este cauzată de creșterea importurilor și de strategia guvernamentală de impulsionare a consumului, scrie Realitatea Financiara.

În perioada ianuarie – noiembrie 2018, datoria externă totală a crescut cu 2.003 milioane euro, mai informează BNR.

O veste parțial bună, în amalgamul de dezechilibre macro: Investițiile străine directe au însumat, în primele 11 luni din 2018, 4,842 miliarde euro (comparativ cu 4,460 miliarde de euro în perioada ianuarie - noiembrie 2017).Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?