Anunțul care cutremură lumea. Rusia a testat racheta hipersonică invincibilă

 

Rusia a testat cu succes o rachetă hipersonică invincibilă. Dezvăluirea a fost făcută de surse din serviciile americane de informaţii. Anunţul a venit a doua zi după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat, într-o conferinţă de presă, că Rusia va trebui să îşi asigure securitatea, dacă Statele Unite instalează rachete în Europa, anunță Realitatea TV. Racheta Ţircon a fost testată pe 10 decembrie şi a atins o viteză maximă de aproximativ 3 kilometri pe secundă. Surse din serviciile americane de informaţii au explicat că racheta poate fi folosită atât împotriva unor ţinte terestre, cât şi împotriva vaselor. Arma va începe să fie produsă în masă în 2021 şi va fi inclusă în arsenalul armatei în 2022. Testul vine după avertismentele lansate de Vladimir Putin în conferinţa de presă anuală de la Kremlin. 

"Dacă apar rachete în Europa, ce vom face? Bineînţeles că va trebui să ne asigurăm propria securitate. Să nu spună după aceea că încercăm să obţinem vreun fel de avantaj. Nu căutăm un avantaj, căutăm să păstrăm echilibrul şi să ne asigurăm propria securitate.", spune Putin. 


Iar în martie, liderul de la Kremlin a declarat că Moscova a dezvoltat o rachetă supersonică ce poate atinge orice punct al lumii şi nu poate fi detectată de niciun scut antirachetă. 


"Poate ataca orice ţintă, via Polul Nord sau via Polul Sud. Este o armă puternică şi niciun sistem de apărare antirachetă nu va putea să îi reziste. Dar nici acesta nu este finalul. Vom dezvolta noi arme strategice, care nu folosesc deloc o traiectorie balistică, ceea ce înseamnă că apărarea antirachetă va fi inutilă împotriva lor.", a precizat Vladimir Putin. 

În această vară, Moscova a prezentat o serie de arme de nouă generaţie pe care le descrie drept invincibile. Printre ele se află o rachetă nucleară despre care Moscova spune că are o rază de acţiune nelimitată. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?