Anunț sumbru al unui amiral american: SUA trebuie să se pregătească pentru un război cu China

Amiralul nominalizat pentru preluarea postului de ambasador în Australia, Harry Harris, a declarat în fața Congresului american că SUA trebuie să se pregătească pentru posibilitatea unui război cu China.Într-o analiză sumbră a atitudinii tot mai dure a Chinei în regiune, amiralul Harry Harris a precizat că intenția Beijingului este clară și aceasta vizează dominația asupra Mării Chinei de Sud.

Capacitatea militară a Chinei va rivaliza cu SUA în aproape toate domeniile, a mai spus Harris, potrivit Guardian.

Amiralul, care se va retrage în curând de la comanda flotei din Pacific, a spus Congresului că SUA și aliații lor trebuie să fie precauți în privințaexpansiunii militare a Chinei și a condamnat operațiunile de promovare a influenței Beijingului pe plan extern, comportamentul economic ”prădător” și forțarea vecinilor regionali.

”Intențiile Chinei sunt foarte clare. Le ignorăm pe riscul nostru. Sunt îngrijorat în același timp că China face eforturi pentru a submina legislația internațională”, a mai spus Harris.

Amiralul a avertizat și în privința unui ”cult al personalității” în jurul președintelui chinez Xi Jinping.

Vorbind despre riscul unui conflict cu China, Harris a avertizat că SUA trebuie să fie pregătite și să aloce resurse pentru o eventuală ciocnire, chiar dacă în același timp va încereca să o evite.

”Când tragem linie, capacitatea de a purta un război este importantă, altfel devii un tigru de hârtie. Sper că nu vom ajunge la un conflict cu China, dar trebuie să fim pregătiți pentru o asemenea eventualitate”, a mai spus amiralul.

 

 

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?