Anunț fără precedent făcut de SUA, Franța, Germania și Marea Britanie. Ținta este Rusia

 

Liderii Statelor Unite, Franței, Germaniei și Marii Britanii au declarat că implicarea Rusiei este „singura explicație plauzibilă” pentru otrăvirea cu gaz neurotoxic cu destinație militară a fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia în sudul Angliei.Într-o declarație comună a celor patru lideri se mai spune că folosirea unei arme chimice reprezintă „un atac asupra suveranității Regatului Unit” și „o violare a legislației internaționale”, notează Europa Liberă.

Ceva mai devreme ministrul de Externe britanic Boris Johnson a spus că autoritățile investighează proveniența activelor deținute de ruși înstăriți pe teritoriul Marii Britanii, sugerând că cei care își datorează averile unei relații corupte cu președintele Vladimir Putin pot fi deferiți justiției.

Miercuri, Londra a expulzat 23 de diplomați ruși, anunțând și alte măsuri de răspuns împotriva Rusiei pe care o consideră responsabilă de otrăvirea lui Skripal. Kremlinul neagă implicarea Rusiei și afirmă că acțiunile britanicilor ar fi „iresponsabile”. Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a spus că și Rusia va expulza „în curând” diplomați britanici.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?