Anul 2008 a avut o secundă în plus

 
Foto: gnuhaus.com
Foto: gnuhaus.com
În 2008 am trăit mai mult cu o secundă. Comisia internaţională responsabilă cu standardele cronologiei a anunţat că pe 31 decembrie, la ora 23:59:59 ora meridianului Greenwhich, ceasul se va da înapoi cu o secundă. În acel moment în România a fost deja 1 ianuarie 2009, ora 1:59:59.

Schimbarea este justificată de încetinirea mişcării de rotaţie a Pământului. Mai exact anul nu are fix 365 de zile, orele în plus sunt cumulate şi odată la patru ani apare în calendar şi cea de-a 29-a zi a lunii februarie. Rămân pe dinafară câteva miimi de secundă. Când adunate ele dau o secundă, aceasta este corectată.

Decizia pentru anul 2008 a fost luată de un consorţiu internaţional, iar majoritatea producătorilor de telefoane mobile verifică ceasurile atomice, de mare precizie, pentru a adăuga secunda în plus în mod automat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?