Antonescu: Dăm curs invitaţiei PDL la discuţii politice

 
Antonescu: Dăm curs invitaţiei PDL la discuţii politice / Foto: MEDIAFAX
Antonescu: Dăm curs invitaţiei PDL la discuţii politice / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, că Delegaţia Permanentă a partidului a decis ca liberalii să dea curs invitaţiei PDL la discuţii politice. Antonescu a precizat că întâlnirea PNL-PDL va avea loc în format "1 plus 5".

"Delegaţia Permanentă a decis să dăm curs invitaţiei PDL pentru discuţii politice, a confirmat ce şi eu, în principiu, sub rezerva deciziei Delegaţiei, confirmasem domnului Blaga ieri (marţi - n.r.) când m-a contactat telefonic. Ne înâlnim azi (miercuri - n.r.) la 17.00 în format, cum au propus dânşii, de 1 plus 5", a spus Antonescu.

Preşedintele demisionar al PNL a menţionat că mandatul acestei echipe de negociere este unul deschis, fiind vorba de o primă discuţie.

"E o primă discuţie, vedem ce vor, ce mai fac, le spunem şi noi ce mai facem", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL doreşte o regrupare, o concentrare a forţelor de dreapta, respectiv constituirea unui puternic pol de dreapta care să se opună PSD şi care să aibă ca ţintă imediată susţinerea unui candidat comun la Preşedinţia României.

Antonescu a spus că în Delegaţia Permanentă nu s-a discutat miercuri despre fuziune, alianţă, candidaţi şi nu s-au dat teme sau mandat de negociere pe ceva.

El a menţionat că s-a votat şi împotrivă, cum a fost cazul senatorului Ioan Ghişe, dar părerea "covârşitoare" a membrilor Delegaţiei a fost favorabilă discuţiilor cu PDL.

"Eu sunt reţinut faţă de formulele de noi alianţe, care s-au dovedit neviabile, care nu cred că se mai bucură de mare credibilitate. Prefer, chiar dacă e mai greu, o construcţie politică solidă, durabillă şi care a lipsit de 24 de ani dreptei româneşti: un mare partid de dreapta, cu tot ce înseamnă dreapta autentică şi structuri eficiente, chiar dacă e vorba de partide mai mici, cu diverse alte probleme", a spus Antonescu.

El a arătat, solicitat să lămurească problema colaborării cu partidul Elenei Udrea, PMP, şi cu Traian Băsescu, că nu a avut nicio formă de colaborare cu Traian Băsescu şi nu a avut niciun dialog şi PNL nu are pe agendă un dialog cu PMP.

Întrebat dacă exclude pe viitor o colaborare cu PMP şi Elena Udrea, Antonescu a răspuns: "Elena Udrea e un personaj de presă, nu are o calitate oficială. Preşedintele PMP e domnul Tomac şi nu exclud şi nu includ. Suntem un partid care are toate posibilităţile legale de a acţiona".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
batranul
28 May 19:02
Ei vezi ba domnule Crin, d-aia n-are ursul coada. Pana mai ieri (si in special cand te dadeai mare in USL) nu acceptai nici o forma de colaborare cu PDL. Ba mai mult i-ai luat locul domnului Blaga (de presedintede Senat) in mod miselesc si-ai ajuns si presedinte de tara (pentru 52 de zile - ha,ha,ha) iar acum o dai cotita. Cam greu te mai vad presedinte de PNL si cu atat mai putin presedinte de tara. Iti cam lipseste caracterul, esti prea obraznic si mult prea lipsit de scrupule.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?