Medalii frumoase pentru România la Cupa Europeană de Judo de la Belgrad

 
JUDO: Daniel Natea 
JUDO: Daniel Natea 

România a pbținut mai multe medalii la Cupa Europeană de Judo care se desfășoară la Belgrad. Rezultate care dau speranțe lotului românesc, în perspectiva JO de la Tokyo. Uriașul din Carpați, Daniel Natea, a câștigat medalia de argint la categoria plus 100 de kilograme. Românul nostru a fost învins în finală de Zarko Culum, campionul Serbiei, care a beneficiat din plin de faptul că a jucat pe teren propriu.

Şi Radu Valentin a obținut o medalie de bronz la categoria minus 100 de kilograme.

Nici fetele nu au fost mai prejos. Corina Ștefan, fostă Căprioriu, și Elena Stere au câștigat, sâmbătă, medalia de bronz la categoriile 57 de kilograme, respectiv 52.

Vicepreședinte executiv al FRJ și antrenor al lotului olimpic feminin de judo, Florin Bercean, a declarat pentru Realitatea TV că rezultatele sunt îmbucurătoare.

”Sunt rezultate îmbucurătoare, și pentru faptul că după o absență de un an de zile, Daniel se întoarce în judo-ul de performanță obținând un rezultat foarte bun pentru el. La fel, după o absență de 2 ani, Stefan Corina învinge o altă medaliata la campionatele europene, mondiale, olimpice, o belgianca..din păcate rateaza intrarea în finala dar ia un bronz”, a spus Florin Bercean.

”Eu zic că rezultatul este foarte încurajator pentru noi, ne dă speranța alcătuirii unor loturi serioase pentru Tokyo și, uite, adunăm puncte care contează în clasamentul mondial. Noi dorim să consolidăm poziția fiecărui component al lotului olimpic în clasamentul mondial. Dorim să reprezentăm România, așa cum am făcut și în anii trecuți”, a explicat Bercean.

Care sunt obiectivele următoare? În primul rând, Campionatele Mondiale de la Baku, din toamna acestui an.

”Obiectivul de perspectivă însă este Olimpiada de la Tokyo, dar până atunci mai avem treabă. E un drum lung, anevoios, având în vedere concurența pe care o avem acum”, a mai spus Florin Bercean. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?