ANOMALII 2018! N-ai niciun venit, statul îţi cere de două ori mai mulţi bani pentru sănătate

 

Pentru românii fără niciun venit, noul an vine cu încă o veste extrem de proastă: dacă vor să beneficieze de servicii medicale, trebuie să plăteacă o sumă mai mult decât dublă. 

Motivul este unul extrem de simplu - salaiul minim a crescut, la fel şi cota de contriuţie care-i revine asiguratului.

Astfel, potrivit calculelor făcute de avocatnet.ro, dacă până în decembire anul trecut se plătea, lunar, suma de 79,75 de lei (cota de contribuţie de 5,5% din 1450 de lei, cât era salariul minim), din ianuarie anul acesta suma este de 190 de lei,(10% din 1.900 de lei).

În această variantă, plata lunară trebuie efectuată pentru cel puțin 12 luni consecutive de la momentul depunerii declarației speciale privind achitarea CASS.

A doua variantă pe care o au la dispoziție românii fără venituri, dacă vor să beneficieze de servicii medicale la stat, este plata CASS la momentul accesării acestora. De exemplu, o persoană care are nevoie de servicii medicale în ianuarie 2018 plătește 1.330 de lei.

Concret, este vorba de 10% din valoarea a șapte salarii minime brute (7 x 1.900 de lei = 13.300 de lei). 

Până la 31 decembrie 2017, suma era de 558,25 lei

Toate detaliile şi toate variante de calcule pentru plata CASS le găsiţi aici.  

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?